Άννα Μαρία Νάσιου: Έγραψε χρυσή ιστορία…

Η “ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΘΙΟ” ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ “Π” Η ΧΑΛΚΙΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑ ΤΗΣ OPEN ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΚΑΣ

2.799

Από τις κορυφαίες κολυμβήτριες του Ηρακλείου είναι η Άννα Μαρία Νάσιου και δίπλα στο όνομά της είναι το λήμμα “πρόσθιο”.

Με το αγώνισμα αυτό καθιερώθηκε στον χώρο από μικρή, οι επιτυχίες της πάνω από 10ετία έχουν γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας της ηρακλειώτικης κολύμβησης με συμμετοχή στην Εθνική ομάδα, ενώ πρόσφατα στην OPEN πανηγύρισε άλλα δύο χάλκινα μετάλλια, στα 50 μ. και 200 μ. πρόσθιο με τα χρώματα του ΑΝΟΓ αλλά προπονείται στους Αργοναύτες με τον Κώστα Φίλικα εδώ και χρόνια. Από μικρή την πήρε στα χέρια του και τώρα, 18 ετών, την αφήνει για να “πετάξει” στην Αμερική, όπου ως γνωστό αποδέχτηκε την πρόταση πλήρους υποτροφίας του Indiana State University και τον Αύγουστο μετακομίζει. Στην OPEN πάντως έκανε επιδόσεις (33.77 στα 50 μ. πρ., 2.38.83 στα 200 μ. πρ., 1.13.46 στα 100 μ. πρ.) που την ικανοποίησαν.

“Είμαι πολύ χαρούμενη. Όχι μόνο για τα δύο μετάλλια αλλά και για τις επιδόσεις μου και στα τρία μου αγωνίσματα που ήταν κονστά στα φετινά μου ρεκόρ παρόλο ότι δεν έχω ξεκουραστεί λόγω της φάσης προετοιμασίας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών” μας είπε η κορυφαία αθλήτρια που την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται το Πανελλήνιο Νεανίδων, θα ρίξει τις τελευταίες της βουτιές επί ελληνικού υγρού στίβου. Στόχος της να αυξήσει τα… παράσημά της.

“Στο πρωτάθλημα αυτό που είναι και της κατηγορίας μου ευελπιστώ για μερικά νέα ρεκόρ. Μετά σιγά σιγά θα ετοιμάζω τα πράγματά μου για Αμερική” μας λέει. Η Νάσιου θα πέσει στα 50 μ. πρόσθιο έχοντας 33.32, στα 100 μ. πρ. (1.13.26) και στα 200 μ. πρ. (2.38.61). Μετά θα πραγματοποιήσει το όνειρό της έχοντας την στήριξη της οικογένειάς της.

Η 18χρονη κολυμβήτρια με τις σπουδαίες επιδόσεις και τα πάμπολλα μετάλλια αποδέχτηκε την πρόταση πλήρους υποτροφίας του Indiana State University και τον Αύγουστο, λοιπόν, μετακομίζει.

Η Νάσιου έχει “μπει” στην πλατφόρμα της Hellenic Aquatics μετά από τις περυσινές μετρήσεις που είχαν γίνει στο κολυμβητήριο της πόλης σε κορυφαίους αθλητές. Πανεπιστήμια των ΗΠΑ είδαν το αθλητικό βιογραφικό της, της έκαναν πρόταση, εκείνη μίλησε με πολλά από αυτά και τελικά επέλεξε αυτό της Indiana. “Ηταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά είμαι χαρούμενη για αυτήν. Θα πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρά μου και ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου για τη στήριξή της. Επίσης όλους όσοι μ’ έχουν βοηθήσει και στηρίξει στη μέχρι τώρα εξέλιξή μου” μας είπε με διάπλατο χαμόγελο που ακόμα δεν ξέρει ποια σχολή θα επιλέξει. Ίσως την Αθλητιατρική. Η Hellenic Aquatics βοηθά αθλητές  υγρού στίβου για πανεπιστημιακές υποτροφίες αναφέρει.

“Η Άννα Μαρία Νάσιου (Λύκειο Γαζίου  μετά από μακρά συνεργασία με την Hellenic Aquatics, μεταξύ άλλων επιλογών, δέχθηκε την πρόταση υποτροφίας του  Indiana State University. Εκεί έβαλε τα ερασιτεχνικά του “καλάθια” ο μετέπειτα σούπερσταρ του ΝΒΑ και των Boston Celtics Larry BIRD.

Η γυναικεία ομάδα κολύμβησης είναι η ανερχόμενη δύναμη στο MVC (Missouri Valley Conference) και τον περασμένο Μάρτιο ο προπονητής Matt Leach ψηφίστηκε “2015 Coach of the Year”. Η Άννα Μαρία εκτός από σημαντική “μονάδα” που θα αποτελεί, θα δυναμώσει αρκετά το “βάθος” της ομάδας που από την ερχόμενη περίοδο (2018-2019) στοχεύει στην πρωτιά του MVC!”.

Ο προπονητής των Αργοναυτών Κώστας Φίλικας που ανέδειξε την κορυφαία αθλήτρια του συλλόγου

Φίλικας: “Παιδί με συνέπεια”

Ο προπονητής που την ανέδειξε ήταν ο Κώστας Φίλικας στους Αργοναύτες.

“Η παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια επιβραβεύθηκε, γιατί ήταν ένα παιδί με συνέπεια και είχε την απόλυτη στήριξη του σωματείου, του προπονητή και των γονιών της” μας τονίζει ο κ. Φίλικας και σημειώνει: “Για άλλη μια φορά θέλω να πω ότι η κολυμβήτρια αυτή δεν έχει δώσει πάνω από το 60% των δυνατοτήτων της. Εύχομαι ειλικρινά να έχει την καλύτερη σταδιοδρομία στην Αμερική. Εγώ είμαι τυχερός που συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια με τέτοια κολυμβήτρια”.

Μια κολυμβήτρια που πρόλαβε και συμμετείχε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα ως μαθήτρια του ΓΕΛ Γαζίου. Στους αγώνες (για την κολύμβηση) που έγιναν στην Καζαμπλάνκα ήρθε 8η στα 100 μ. πρόσθιο με 1.14.51, 8η στα 50 μ. πρόσθιο με 33.67 και στα 4Χ100 μ. ΜΟ πήρε την 4η θέση με 4.19.46.

Η ίδια δεν έμεινε ευχαριστημένη αλλά αποζημιώθηκε ερχόμενη εδώ όταν ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Indiana state ότι την δέχεται με υποτροφία.

“Η απόδοσή μου στους αγώνες δεν με άφησε ευχαριστημένη, αλλά όπως και να έχει μόνο να συμμετέχεις σε μια τέτοια διοργάνωση είναι εμπειρία ζωής. Θα είναι από τις πιο όμορφες αναμνήσεις της ζωής μου”, μας είπε. Η ίδια στα χρόνια που κολυμπά στο “Λίντο” το ξέρει απ’έξω κι ανακατωτά. Ξέρει  τις αδυναμίες του και φυσικά… ζηλεύει συναθλητές της σε άλλα μέρη της χώρας που προπονούνται κάτω από καλύτερες συνθήκες.

“Μακάρι οι συνθήκες στο κολυμβητήριο Ηρακλείου να ήταν πιο ευνοϊκές και να βοηθούσαν την προσπάθειά μου αλλά και όλων των αθλητών” μας τονίζει με παράπονο αλλά την ακούει κανείς;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει