Κυβερνητική υποχώρηση για 14 ομάδες

ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

144

Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ φαίνεται πως τελικά θα προχωρήσει, αφού με αμοιβαίες συναινέσεις αναμένεται να βρεθεί η φόρμουλα ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και τον συνεταιρισμό. Μεθαύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στη Λίγκα για το συγκεκριμένο θέμα και μέχρι εκείνη τη μέρα αναμένονται οριστικές εξελίξεις. Άλλωστε, πιέζουν και τα χρονικά περιθώρια και πρέπει να παρθούν αποφάσεις, ώστε να γνωρίζουν άπαντες τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν και πόσες ομάδες θα πέσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας  “LiveSport”, η ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνεται μέσω της διαδικασίας των πλέι οφς  από τη σεζόν 2019-20. Το μεθεπόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 14 ομάδες, αν επέλθει συμφωνία του υφυπουργού με τη Λίγκα (θα γίνουν 12 από τη σεζόν 2020-21) και μετά το τέλος των 26 αγωνιστικών, θα υπάρξουν αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ. Οι πρώτες έξι ομάδες θα κουβαλούν τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας και θα διεκδικήσουν τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια σε δέκα αγωνιστικές.

Αναφορικά με τη μάχη της παραμονής, η 14η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας και σε μίνι πρωτάθλημα θα μπαίνουν τέσσερις ή έξι ομάδες, δίνοντας τους αγώνες των πλέι άουτ. Η αναδιάρθρωση, λοιπόν, αναμένεται να προχωρήσει και να έχουμε 12 ομάδες σε βάθος διετίας στη Σούπερ Λιγκ. Όσο για τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Β’  Εθνική, θα έχουν από 12 ομάδες.

Αναφορικά με το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, όπως έχει γραφτεί ξανά, θα προβλέπει πάνω από 250 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας από τη NOVA και την ΕΡΤ, η οποία μπαίνει στο τηλεοπτικό παιχνίδι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει