Η γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. σε φυτεία κάνναβης

ΗΤΑΝ... ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

306

Διαφορετική τροπή παίρνει το θέμα του εντοπισμού και εκρίζωσης 10.564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου Καρδίτσας πριν λίγες ημέρες, καθώς ο 44χρονος που είχε συλληφθεί, μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το ΚarditsaPress.gr ο 44χρονος ανέφερε στο ανακριτή ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει σε 24χρονο συγγενή του, με τον ίδιο να μην έχει σχέση.

Ωστόσο, ο 24χρονος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Αστυνομία ενώ μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε καν ένταλμα σύλληψης.

Ωστόσο, κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε πραγματοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, στελέχη της Αστυνομίας είχαν υποστηρίξει ότι ο 44χρονος «παραδέχτηκε» ότι δική του ήταν η καλλιέργεια και λόγω παλαιότερων υποθέσεών του με τη νομοθεσία δεν μπορούσε να καλλιεργεί ούτε βιομηχανική κάνναβη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η   έκταση 3,5 στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ. Τέλος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες του KarditsaPress, έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιάς από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει