Με κομμένη την ανάσα…

ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

238

Άλλη μια νύχτα στο σπήλαιο πέρασαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους, που εδώ και 13 μέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης στην Ταϊλάνδη, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο κυβερνήτης της περιοχής Τσιανγκ Ράι, Narongsak Osottanakorn, δεν θα γινόταν  η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Αν και στην αρχή της συνέντευξης Τύπου άφηνε να εννοηθεί πως ίσως προσπαθήσουν, τελικά ο Ταϊλανδός αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούν να βουτήξουν αυτή τη στιγμή». Έτσι, παρατείνεται η αγωνία για την τύχη των παιδιών, με το οξυγόνο να μην είναι επαρκές και ενώ η πρόγνωση για βροχές εντείνει τους φόβους για την επιβίωσή τους.

Χθες η ιστορία, που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, πήρε ακόμη πιο δραματική τροπή μετά τον θάνατο ενός δύτη που βούτηξε για να τους μεταφέρει οξυγόνο.

Αρχικά πάντως ο Ταϊλανδός κυβερνήτης είπε ότι αν βρέξει οι αρχές «θα προσπαθήσουν» να τους βγάλουν απ’ το σπήλαιο, ενώ υποστήριξε πως τα παιδιά «έχουν μάθει κατάδυση».

Ερωτηθείς γιατί τότε δεν έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρηση, απάντησε ότι: «επειδή θέλουμε τον μικρότερο κίνδυνο». Χρειάζεται να «εξετάσουμε το καλύτερο σχέδιο», είπε και συμπλήρωσε πως «αν ο κίνδυνος είναι ο μικρότερος θα προσπαθήσουμε. Φοβούμαστε τον καιρό και την έλλειψη οξυγόνου στη σπηλιά. Πρέπει να βρούμε ποιο σχέδιο είναι το καλύτερο».

Επίσης ανέφερε πως ο Βρετανός δύτης που βγήκε απ’ τη σπηλιά γύρω στις 9 χθες το βράδυ (τοπική ώρα) είπε πως τα παιδιά είναι καλά.

Στο μεταξύ οι προσπάθειες να τοποθετήσουν τρυπάνι απέβησαν άκαρπες και έτσι η μόνη λύση είναι μέσω τούνελ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει