ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: Και ανισόπεδος και παράκαμψη

Αλλάζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στο Αρκαλοχώρι - ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ

364

Όσο σύγχρονος κι αν ήταν ο οδικός άξονας από τα Πεζά προς το Αρκαλοχώρι, τόσο επικίνδυνος γινόταν στο τέλος, καθώς διακοπτόταν απότομα, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα στην περιοχή.

Παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει κατ’ επανάληψη, κάποιο έργο βελτίωσης δεν προχωρούσε, τουλάχιστον μέχρι και χθες, που ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την προκήρυξη για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης του Αρκαλοχωρίου, σημαντικό έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή.

Το έργο χωροθετείται δυτικά – νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ αποκαθιστά τη συνέχεια του δρόμου Ηράκλειο – Βιάννος στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μιλώντας για το έργο ο περιφερειάρχης Κρήτης, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, ανακοινώνοντας παράλληλα πως στο τέλος Αυγούστου θα υπάρχει ανάδοχος, αφού η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών προσφορών είναι η 24η Αυγούστου και το άνοιγμα των φακέλων προσδιορίζεται για τις 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται «μέχρι τέλος του έτους να έχουν κλείσει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και το νέο έτος να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που συνδέει Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι, Βιάννο και Ιεράπετρα.

Παράλληλα προετοιμάζεται και μία μελέτη για το τμήμα μετά το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάννο, ώστε να ολοκληρωθεί ο σημαντικός άξονας για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης από την πλευρά του αναφέρθηκε σε ένα «έργο ζωής που επιτέλους δρομολογείται».

«Το περίμενε όλη η τοπική κοινωνία και ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη που δρομολόγησε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ αυτό το έργο. Περιμένουμε μέσα στο 2019 να ξεκινήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Καλογεράκης, για να προσθέσει πως με το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστεί και η οδική ασφάλεια στην περιοχή αφού είχαν καταγραφεί πολλά τροχαία συμβάντα.

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το έργο και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι το έργο είναι αρκετά σημαντικό και εξυπηρετεί τους πολίτες στον άξονα Ηράκλειο – Βιάννος – Ιεράπετρα, αλλά και τους επισκέπτες που προσεγγίζουν τη νότια Κρήτη.

«Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο της περιοχής και με τη μελέτη που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια και για το τμήμα Καραβάδο – Βιάννος ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί ο κάθετος οδικός άξονας από το Ηράκλειο έως τη Βιάννο», τόνισε ο κ. Μπαριτάκης.

Παρόντες στην υπογραφή της προκήρυξης ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Ξυλούρης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης και Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Μινώα Γιάννης Βασιλάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρκαλοχωρίου Αντώνης Χρηστάκης καθώς και το στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Ψαρουδάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει