Το υπερήφανο “όχι” και η υπερήφανη έξοδος από τα μνημόνια

194

Για να προλάβω τους “αριστερούς συντρόφους” να διευκρινίσω πως δεν αφορίζω τον Αλέξη

Τον θαυμασμό μου στον Αλέξη Τσίπρα τον έχω εκφράσει πολλαπλά. Όμως δεν μπορώ να μην επανέλθω. Γιατί ήταν σαν χθες που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να γιορτάσει το υπερήφανο «όχι», μετά από ένα δημοψήφισμα – φωτιά.

Ήταν, αν θυμάστε, η περίοδος που αδέρφια σταμάτησαν να μιλούν μεταξύ τους, ζευγάρια χώρισαν κι η πόλωση δεν είχε τέρμα. Ήταν τότε που όταν δήλωνα την άποψή μου για «ναι» στο δημοψήφισμα, με κατηγορούσαν οι πιο «χαλαροί» για «Γερμανοτσολιά» και οι πιο σκληροπυρηνικοί για «εγκάθετο» και «φερέφωνο» μιας αδιευκρίνιστης ακροδεξιάς. Και όταν έγραφα πως όσο υπερήφανα ψηφίσει ο ελληνικός λαός «όχι»  άλλο τόσο υπερήφανα θα το κάνει ο Αλέξης «ναι», με κατηγορούσαν για «προβοκάτορα».

Το τι συνέβη τελικά, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, ούτε κι αναζητώ τρία χρόνια μετά δάφνες «ψευτοπροφήτη», αφού οι «προφητείες» μου ήταν αντίστοιχες με κλοπή εκκλησίας.

Όμως ο αθεόφοβος, αυτή τη σημαδιακή ημέρα επέλεξε για να πραγματοποιήσει χθες την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, αλλά και για να δηλώσει εξίσου υπερήφανα, παρουσιάζοντάς το ξανά ως προσωπικό κατόρθωμα, πως βγαίνουμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο μετά από πολλούς κόπους και θυσίες. Να διευκρινίσουμε, Αλέξη, πως βγαίνουμε από τα Μνημόνια που υποστήριξες κι εσύ χαρακτηρίζοντάς τα «αυταπάτες». Να θυμίσουμε επίσης πως οι αριστεροί σύντροφοι στήριξαν τα αριστερά Μνημόνια ως «αναγκαία», γυρίζοντας την πλάτη στο «όχι» του ελληνικού λαού.

Για να προλάβω τους «αριστερούς συντρόφους» να διευκρινίσω πως δεν αφορίζω τον Αλέξη κι επικροτώ κάθε άλλο ο οποίος πήρε την εξουσία με ψέματα. Άλλωστε στην Ελλάδα, αν δεν είσαι δημαγωγός και ψεύτης, δεν διοικείς και δεν γίνεσαι πρωθυπουργός. Όμως, αυτός ο μπαγάσας ο Αλέξης, το ψέμα το έχει αναγάγει σε επιστήμη. Κι όχι μόνο αυτό. Επιλέγει την ημέρα εορτασμού του «Μεγάλου Ψέματος» να τη… «βγει από Αριστερά» στην Αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως βγαίνουμε από το τούνελ.

Δύο συμπεράσματα. 1. Ο ψεύτης βοσκός ήταν κοντινός θείος του. 2. Με τόσο μυαλό είναι να μην το σπουδάσεις στις Ευρώπες αυτό το παιδί;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει