Η 65η αιμοδοσία αύριο στη Λότζια

102

Η 65η  εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο  στο αίθριο της Λότζια από τις 10 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια την οποία συντονίζουν ο Δήμος Ηρακλείου (αντιδημαρχία  Πολιτισμού  και Εθελοντισμού) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης» και της ΣΕΑΠ Ηρακλείου.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. Το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Παράλληλα από τον «Αιματοκρήτη» πραγματοποιούνται ενημερώσεις και δειγματοληψίες σιέλου για δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων («μυελού των οστών»).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει