Ανέβηκε το θερμόμετρο της πόλωσης στη Βουλή

122

Εφ’ όλης της ύλης ήταν η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να απαντά σε ανάλογο τόνο. Η συζήτηση, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία, άνοιξε με ομιλία του πρωθυπουργού, στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ύστερα οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. Μετά τις δευτερολογίες, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τριτολογία του Αλ. Τσίπρα.

«Μου κάνατε ένα μεγάλο δώρο»

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ» και απάντησε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Τοποθετήθηκε για τη συμφωνία του Eugroup, ενώ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο θέμα των συντάξεων, αλλά και το Μακεδονικό. Η διεξαγωγή της συζήτησης έγινε την ώρα που το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» έκανε αίσθηση, αναφερόμενο στην επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάζει το συμφέρον του κόμματός του πάνω από το συμφέρον της χώρας. Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η «Εφ.Συν.», στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με ειρωνικό τρόπο, λέγοντας ότι «ο κ. Σολτς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνάντησή μας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει όχι τον γερμανικό Τύπο αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δική του ομιλία, εκτίμησε ότι «η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο» και εξαπέλυσε φραστική επίθεση για το Μακεδονικό λέγοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη πήγε μέχρι το αεροδρόμιο». Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω στις δευτερολογίες των δύο αρχηγών (ο πρωθυπουργός είχε και τριτολογία), ενώ δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν αιχμές επί προσωπικού.  Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ν.Δ. και κατήγγειλε σχέδιο για χρεοκοπία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015. Για καθαρό διάδρομο 15 ετών, ώστε η χώρα να βγει στις διεθνείς αγορές, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, κατά την παρέμβασή του.

Διμέτωπη επίθεση κατά Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε απ’ το βήμα της Βουλής στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τους ότι επέλεξαν την πόλωση και τον διχασμό αντί της συνεννόησης. Για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει