4η αλλαγή και σε Τσάμπιονς Λιγκ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

133

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που είναι σε εξέλιξη γράφτηκε ιστορία. Στην αναμέτρηση της οικοδέσποινας με την Ισπανία στον αγώνα για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι δύο ομάδες έκαναν και 4η αλλαγή στην παράταση, δυνατότητα που είχε δώσει η ΦΙΦΑ σε απόφαση από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Χθες  η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι αυτό μπορεί να συμβεί από τη σεζόν 2018-2019 και σε δικές της διοργανώσεις, δηλαδή στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Σούπερ Καπ. Όπως ισχύει έως σήμερα, θα γίνονται οι τρεις αλλαγές στην κανονική διάρκεια και αν ένα ματς πάει στην παράταση, δίνεται η δυνατότητα τέταρτης αλλαγής. Αυτό μπορεί να γίνει και στα τελικά του ΟΥΕΦΑ  Nations League, αλλά και στις αντίστοιχες διοργανώσεις των γυναικών. Η ΟΥΕΦΑ ξεκαθάρισε ότι αν μια ομάδα έχει κάνει δύο αλλαγές στην κανονική διάρκεια, μπορεί να κάνει δύο στην παράταση.

Μια ακόμη σημαντική απόφαση είναι ότι στον πάγκο μπορούν να κάθονται 12 ποδοσφαιριστές, δηλαδή θα δηλώνεται 23άδα, μεταξύ άλλων στις εξής διοργανώσεις: Super Cup 2018, Nations League 2018/19, European Football Championship 2018–20.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει