Συνέδριο Φυσικής στο Κολυμπάρι Χανίων

223

Διεθνές Συνέδριο Φυσικής διεξάγεται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) έως και τις 12 Ιουλίου. Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των εργασιών του «7ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Νέα Σύνορα της Φυσικής» (7th International Conference on New Frontiers in Physics, ICNFP 2018), το οποίο δίδει ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονικότητα, θα συζητηθούν από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές, θέματα των διαφόρων κλάδων της φυσικής, όπως της φυσικής βαρέων ιόντων, της πυρηνικής φυσικής, της φυσικής στοιχειωδών σωματίων, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας.

Εκτός αυτού, θα συμμετάσχουν και επιστήμονες από παρεμφερείς κλάδους, π.χ. των μαθηματικών, της μαθηματικής φυσικής, της κβαντικής οπτικής κ.ά. Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Επιστήμη και Θρησκεία”.

Στο παραπάνω Συνέδριο συμμετέχουν τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και το CERN (Conseil Européen pour la  Recherche Nucléaire), το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο.

Οι σύνεδροι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη θα γνωρίσουν τα αξιοθέατα του νησιού σε ημερήσιες εκδρομές που έχουν προγραμματισθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει