Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές με το τσεκούρι

... ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

247

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα της «Π» την Παρασκευή 19 Μαΐου σύμφωνα με το οποίο υπάρχει  σημαντική πρόοδος της αστυνομίας για την εξιχνίαση της ληστείας που είχε γίνει περίπου έναν χρόνο πριν στη Γέργερη με θύμα τον 64χρονο τότε συνταξιούχο Γιάννη Χαμιλάκη.

Στο δημοσίευμα εκείνης της ημέρας αναφερόταν ότι «μία από τις υποθέσεις που δουλεύεται με μυστικότητα αφορά στη ληστεία που σημειώθηκε πριν από αρκετούς μήνες σε βάρος ενός ηλικιωμένου σε χωριό της Κρήτης.

Από την πρώτη στιγμή, είχε προκύψει από την έρευνα της Αστυνομίας ότι για τη συγκεκριμένη πράξη δράστες ίσως είναι αλλοδαποί που είχαν επαγγελματικές σχέσεις με το θύμα. Όπως είχε γίνει γνωστό, οι δράστες της ληστείας είχαν λάβει τα μέτρα τους, είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους και τα χέρια τους για να μην αφήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Οι κάμερες που υπήρχαν δεν βοήθησαν αρκετά την έρευνα, έδωσαν όμως κάποιες κατευθύνσεις.

Το στοιχείο που σε πρώτη φάση αποτέλεσε οδηγό ήταν το «λάθος» τους να μιλήσουν.

Ούτε όμως και οι καταθέσεις που έδωσε το θύμα βοήθησαν την τότε προσπάθεια των αστυνομικών, αφού ο ηλικιωμένος είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα και δεν ήταν σε θέση λόγω των χτυπημάτων που είχε δεχτεί να περιγράψει το τι ακριβώς συνέβη, αν και είχε αναφερθεί γενικώς στον σωματότυπο των δραστών».

Ως δράστες της ληστείας είναι σύμφωνα με τις Αρχές δύο Βούλγαροι 25 και 30 ετών, οι οποίοι έφυγαν από την Ελλάδα, όπως εκτιμάται, για την πατρίδα τους, ενώ έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σε βάρος τους.

Αστυνομικοί του Οργανωμένου Εγκλήματος και του Τμήματος Φαιστού έφτασαν στην ταυτότητα των δύο Βούλγαρων μετά από μία καλή εξερεύνηση στον τόπο του συμβάντος, τη συγκέντρωση βιντεοληπτικού υλικού αλλά και την προσαγωγή πολλών ατόμων σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις.

«Κλειδί» για την υπόθεση ήταν το λάθος που έκανε ο ένας εκ των φερόμενων ως δραστών να μιλήσει την ώρα της ληστείας και η φωνή του δεν ήταν άγνωστη στο θύμα, αφού παλιότερα είχε δουλέψει για λογαριασμό του.

Ο 65χρονος σήμερα Μεσαρίτης είχε μιλήσει για την περιπέτεια που έζησε στα χέρια των δύο ληστών, οι οποίοι τον χτύπησαν με τσεκούρι στο κεφάλι δύο φορές, ενώ από τα χτυπήματα που δέχτηκε έχασε την όρασή του από το ένα μάτι. Ο ίδιος, όπως έχουμε γράψει,  έζησε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε και εργάστηκε σε επικίνδυνες περιοχές της μεγαλούπολης και δεν κινδύνευσε ποτέ. Στον τόπο του, την Κρήτη, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από επικίνδυνους ληστές με φονικές διαθέσεις, οι οποίοι δεν δίστασαν να του καρφώσουν δύο φορές ένα τσεκούρι στο κεφάλι!

Όπως έγραψε η «Π», οι δύο δράστες μπήκαν από την πίσω πόρτα της μονοκατοικίας (22/5/2017), την οποία έσπασαν. Ο 64χρονος, ο οποίος κοιμόταν, πετάχτηκε έντρομος ακούγοντας τη φασαρία. Πριν προλάβει να καλέσει την Αστυνομία, είχε ήδη ακινητοποιηθεί από τους δράστες, οι οποίοι τον κακοποίησαν, χτυπώντας τον άσχημα στο κεφάλι και στο σώμα, με τα χέρια αλλά και την λαβή ενός τσεκουριού.

Αμέσως μετά, οι ληστές τον έκλεισαν στη ντουλάπα. Άρπαξαν τα κλειδιά τού ενός εκ των δύο αυτοκινήτων που είχε και τράπηκαν σε φυγή, αφού του πήραν τα χρήματα που είχε στο σπίτι του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει