ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: Θα συνεχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις στο ΠΑΓΝΗ

314

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών συμμετείχαν χθες οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Οπως επισημαίνουν:

“Με την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε, έπειτα από τη δημοσίευση των αρνητικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βάσει των οποίων διακόπτονται οι συμβάσεις των επικουρικών συναδέλφων) και τις κινητοποιήσεις μας και παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας, το επικουρικό προσωπικό και οι συμβασιούχοι  – πρώην εργολαβικοί των νοσοκομείων & των προνοιακών μονάδων παραμένει σε κίνδυνο καθώς:

  • Παρατείνεται για 5 μήνες η ομηρία τους & μάλιστα, με διακοπή κι έπειτα εκ νέου συμβάσεις «χτυπώντας» έτσι και το δικαίωμα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Ακόμη δεν προβλέπεται ειδική μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν σε νέο διαγωνισμό είτε για μόνιμο προσωπικό, είτε για επικουρικό προσωπικό (όπως επανειλημμένα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και “προπαγάνδιζαν” οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές) για τους υπηρετούντες επικουρικούς για να προσληφθούν με νέο διαγωνισμό.
  • Παρατείνεται για 3 μήνες η εργασία των μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ συναδέλφων και μετά απολύονται.
  • Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους επικουρικούς γιατρούς, που θα αρχίσουν να απολύονται από 31 Δεκεμβρίου.
  • Δεν γίνεται καμιά μνεία για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθ’ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και εργασίας. Ήδη σε πολλά Νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι (πρώην εργολαβικοί πχ Άρτα κ.α.).
  • Δεν προβλέπεται τίποτα για τους παρατασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα και σίτιση.
  • Δεν προβλέπεται τίποτα για τους εργαζομένους που εργάζονται με μπλοκάκια.
  • Δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων (πρώην εργολαβικών)”.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως:

“Επιβεβαιώνεται ότι η προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό (πλην γιατρών) για το 2018 είναι αυτή που αφορά την αντικατάσταση των ήδη υπηρετούντων επικουρικών, άρα οι ελλείψεις προσωπικού θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να μεγαλώνουν (παραμένει για φέτος η αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 2 αποχωρήσεις)”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει