Εκδηλώσεις στο Χώνος

280

Θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος», για δέκατη χρονιά με την  ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Ιουλίου, στο Χώνος Μυλοποτάμου.

Οι εκδηλώσεις που στηρίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης και από τον δήμο Μυλοποτάμου  με τον γενικό τίτλο «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» περιλαμβάνουν συναυλίες, χορούς, σεμινάρια κρητικής μαγειρικής τέχνης, παζάρι κρητικών προϊόντων και αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης και το συγκρότημά τους την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Χώνος Μυλοποτάμου θα δώσουν χοροεσπερίδα με ελεύθερη είσοδο, όπου θα χορέψει και ο κρητικός χορευτικός σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 7 Ιουλίου, θα ακολουθήσει μια όμορφη λαϊκή βραδιά  στον προαύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου, με τη Βάλλια Ειρηναίου, τον Λευτέρη Ντελή, τον Γιώργο Μποζατζίδη ενώ στο μπουζούκι θα τους συνοδεύσει ο  Στράτος Κουμπάς.

Φέτος  ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος»   αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τέχνη της   κρητικής μαγειρικής, που στο πέρασμα των χρόνων μένει αναλλοίωτη και μας προβάλλει  σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για αυτό τον λόγο οργανώνει και τις τρείς μέρες των εκδηλώσεων  σεμινάρια Κρητικής Μαγειρικής Τέχνης για μικρούς και μεγάλους που θα κάνει η καταξιωμένη στο είδος της Λένα Ηγουμενάκη.

Επίσης φέτος ασχολούμαστε  με το σαπούνι από λάδι, αλλά και το χαρούπι,  «τη σοκολάτα της Κρήτης»,  με οδηγό τη Δέσποινα Μαθιουδάκη, η οποία είναι γνωστή σ’ ολόκληρο το νησί μας  για τις προσπάθειες που κάνει πάνω στο κρητικό αυτό προϊόν.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 15:30 ξεκινάει το  4ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, ενώ την Κυριακή 8 Ιουλίου αρχίζει το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται με τη συνεργασία του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί  αγώνας σιμουλτανέ από τον πρόεδρο του ομίλου Νίκο Παπανδρέου και αγώνας γρήγορου σκακιού. Οι εκδηλώσεις στην όμορφη γωνιά του Μυλοποτάμου συνεχίζονται το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8  Ιουλίου με αθλητικές εκδηλώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει