ΧΘΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ… ΑΥΡΙΟ…

276

@patris
Πάνο τι το λες και δεν το κάνεις; Αν μας ταλαιπωρήσεις κι άλλο με τα τσαλιμάκια σου, θ’ ακούσεις τον επίλογο από το γνωστό ανέκδοτο με τον γρύλο!
Elastikos

Για… πρόσεχε τα λόγια σου!

Σε συστάσεις προς τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προχώρησε χθες  ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του.

Συγκεκριμένα, του συνέστησε να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες τα τρία τελευταία χρόνια αλλά και αυτές που θα κάνουν το προσεχές διάστημα λόγω αυτών που έχει υπογράψει «η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».

Για να στηρίξει τα λεγόμενά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα  δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία.

Άλλο άνθρωποι, άλλο αγαθά

Η Τουρκία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και πιέζει ποικιλοτρόπως για την ένταξή της και έτσι στερείται του προνομίου της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των κρατών μελών του οικοδομήματος. Οι άνθρωποί της για να μετακινηθούν στα κράτη της Ε.Ε. χρειάζονται βίζα, αλλά για τα αγαθά της (παραγόμενα προϊόντα) τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς το εμπόριο (οι αγορές κατ’ επέκταση) έχει τους δικούς του νόμους και κανόνες. Υπό την έννοια αυτή κάλλιστα η Ελλάδα μπορεί να προμηθευτεί μηχανήματα made in Turkey, όπως αυτά που εγκαταστάθηκαν στις εισόδους της Κνωσού. Τώρα αν η Ελλάδα έπρεπε να παζαρέψει την αγορά τους με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που είναι φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, είναι μια άλλη ιστορία. Εκτός και αν την παραγγελία και την παραλαβή του εξοπλισμού για τους αρχαιολογικούς μας χώρους τις κάνουν οι διπλωμάτες!

Κι άλλοι πετούσαν μπουκάλια…

Ο αξιότιμος κύριος Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού, ήταν, λέει, μεταξύ αυτών που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια που προκάλεσαν τη ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη και έκαναν τον Παπούλια να δακρύσει. Μάλιστα, φαίνεται και σε μια φωτογραφία. Δεν ξέρω αν αντίστοιχες φωτογραφίες υπάρχουν και σε τοπικό επίπεδο που να δείχνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχουν θέσεις και οφίτσια και τότε εκτόξευαν μπουκάλια προς την εξέδρα των επισήμων για να διαλύσουν την παρέλαση…

Πήραμε και λεφτά, ησυχάστε…

Επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος και επειδή προχθές έγραφα ότι για το προσφυγικό κατά την τελευταία σύνοδο όλοι πήραν χρήματα και εμείς μόνο… επιστροφές προσφύγων, αναφέρομαι στις τελευταίες εξελίξεις. Και ποιες είναι αυτές;  Μα ότι η Κομισιόν αποφάσισε να διαθέσει 20 εκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα, έστω και μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Τα χρήματα θα δοθούν ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες υποδοχής στην Ελλάδα και κυρίως στη Λέσβο. Τα χρήματα προορίζονται επίσης για την προστασία των παιδιών, την εκπαίδευση αλλά και την αποτροπή της βίας.

Κυκλική οικονομία και απουσίες

Έπειτα πάλι θα δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημέρωση και θα ζητούν προθεσμίες. Ο λόγος για τους καταστηματάρχες (κυρίως εστίασης) του κέντρου, που δεν εκπροσωπήθηκαν, αν και εκλήθησαν, στη χθεσινή σύσκεψη στη Λότζια για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων τους (κυρίως οργανικά απόβλητα), προκειμένου να μην τα εναποθέτουν όπου βρίσκουν και να γλιστρούν από τα λάδια όσοι περπατούν δίπλα στους κάδους που αναδύουν και περίεργες οσμές. Η Λότζια στο πλαίσιο προγράμματος για την κυκλική οικονομία, έχει στη φαρέτρα της για την πάταξη του φαινομένου και πρόστιμα αλλά και κίνητρα, όπως οι μείωση των τελών. Αλλά να πουν και οι καταστηματάρχες την άποψή τους…

Ετέθη ή τον έθεσαν εκτός;

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ή είναι πολύ νωρίς ακόμα; Εκτός ΚΙΝ.ΑΛ. τέθηκε (ή τον έθεσαν) και ο Γιάννης Ραγκούσης, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του κατά της Φώφης Γεννηματά αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το κόμμα έβγαλε ανακοίνωση, βουλευτές τον μέμφθηκαν και τον λοιδόρησαν και ο ίδιος απάντησε: «Αγαπητή Φώφη, απαντώντας στην ανακοίνωσή σου θα ήθελα, σε παρακαλώ, να κατανοήσεις ότι δεν συμπεριφέρομαι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ-στο οποίο παραμένω – ο οποίος απλώς αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπάλληλο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη κι υπεργολάβο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη». Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Φουσκώνει ο λογαριασμός

Δεν κατάλαβα τη χρεία έχει η επισήμανση των στελεχών της ΝΔ ότι  τα χρέη των πολιτών μόνο προς την εφορία έχουν διαμορφωθεί στα 101,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% από το τέλος του 2014, οπότε έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν μη τι άλλο είναι μια κυβέρνηση με συνέπεια! Τα στελέχη της δεν ήταν που σαν αντιπολίτευση ενθάρρυναν ή ακόμα και συμμετείχαν σε κινήματα τύπου «δεν πληρώνω»;

Δεσμεύονται και αυτοδιαψεύδονται

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου  για το βαλτωμένο εργοτάξιο της Ίδης. Η κατάσταση με τις καθυστερήσεις έχει ξεφύγει και η Λότζια δεν μπορεί να τη μαζέψει εύκολα. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των δημοτών και των καταστηματαρχών είναι δικαιολογημένα, καθώς το πρόβλημα έχει πολυκαιρίσει. Η δημοτική Αρχή δίνει χρονοδιαγράμματα και δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τηρήσει, αφού προηγουμένως ο εργολάβος δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που υπόσχεται στους δημοτικούς παράγοντες. Όμως ο πολίτης γνωρίζει τον Δήμο και απο τούς αιρετούς θα ζητήσει τα ρέστα. Να δούμε τώρα πώς οι αιρετοί θα κλείσουν τα μέτωπα που έχουν ανοίξει…

Έριδα… τουρισμού

Το αίτημα της ίδρυσης Σχολής Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει φτάσει μέχρι το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα πρόσφατα τοποθετήθηκε ο ίδιος ο Γαβρόγλου. Ο υπουργός επεσήμανε λοιπόν στους αιτούντες ότι αφενός πρέπει να μιλούν για Τμήμα και όχι για Σχολή και αφετέρου πρέπει να υποβάλει το Πανεπιστήμιο Κρήτης μια συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση. Η απάντηση ωστόσο ήρθε από τη Σύγκλητο του ΤΕΙ Κρήτης, που εν ολίγοις λέει ότι τέτοιο Τμήμα υπάρχει, από το οποίο μάλιστα έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες στελέχη του τουριστικού κλάδου. Πρόκειται, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, το οποίο και πρέπει ν’ αναβαθμιστεί αντί της ίδρυσης νέου.

Κάλεσμα με σποτ

Ακόμα και ραδιοφωνικά σποτ επιστρατεύει η κίνηση «Κρήτη παρών»  προκειμένου να προπαγανδίσει τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό που θα γίνουν και στο νησί μας. Η κίνηση καλεί τους Κρητικούς να παραστούν μαζικά στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά. Ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο ισχυρή παραμένει η σχέση Κρήτης και «μακεδονομάχων».

Να πέσουν… οι τόνοι

Κανείς δεν αμφιβάλλει για την αναγκαιότητα των εκδηλώσεων που διοργανώνουν κάθε καλοκαίρι φορείς και σύλλογοι. Καλό όμως είναι να τηρούνται και κάποιοι κανόνες που να δείχνουν τον πολιτισμό μας και τον σεβασμό μας απέναντι στους άλλους. Διότι όταν γίνονται συναυλίες, με τέρμα τις μεγαφωνικές μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, χωρίς ίχνος σεβασμού για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη τον ύπνο για να πάνε την επόμενη μέρα στη δουλειά τους, αυτό είναι πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Καλό θα είναι να το λάβουν υπόψη τους οι διοργανωτές των εκδηλώσεων και ειδικά στην περιοχή Νέα Αλάτσατα, που από ό,τι μαθαίνω είχαμε πάρα πολλά τέτοια θλιβερά φαινόμενα πέρυσι και καλό είναι να μην επαναληφθούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει