Οι Κινέζοι μοναχοί που σου κόβουν την ανάσα στο Ηράκλειο

ΟΙ ΣΑΟΛΙΝ ΣΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

581

Τα κατορθώματά τους  κόβουν την ανάσα κι έχουν μαγέψει όλο τον κόσμο, σε μια εντυπωσιακή παράσταση που υμνεί την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής! Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες…

Οι  Σαολίν μοναχοί από την Κίνα που συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου έρχονται και στη Κρήτη για δύο μόνο παραστάσεις.

Στις 10 Αυγούστου στα Χανιά και στις 11 στο κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης” η παρασταση Shaolin The Legend , δεκατέσσερις  από τους καλύτερους Σαολίν, ταξιδεύουν και πάλι από τον ναό των Σαολίν στην Κίνα προς την Ευρώπη για να αφήσουν άναυδο το κοινό με τα κατορθώματά τους.

Οι λάτρεις των θεαματικών και άκρως εντυπωσιακών παραστάσεων αλλά και εκείνοι της τέχνης του Kung Fu θα βιώσουν την ατμόσφαιρα των ταινιών “Τίγρης και δράκος”, ‘Ήρωας”, “Ιπτάμενα. στιλέτα” σε μια παραγωγή που θα αποδείξει για μια ακόμα φορά τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

Η ιστορία μιλάει για τους μοναχούς που δίνουν ζωή όπως η γη, υποχωρούν όπως το νερό, μαστιγώνουν όπως ο αέρας και καίνε όπως η φωτιά. Το βάρος του σώματος ξεπερνιέται, δεν υπάρχει ανασταλτικός παράγοντας ανάμεσα στις σκέψεις και τις κινήσεις. Ίσως είναι για μας μυστήριο στον 21ο αιώνα αλλά όχι για την παραδοσιακή γνώση.

Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν  θεωρείται ο μοναχός-βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα  ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή… Η τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική.

Εξαιτίας της φιλοσοφικής του φύσης και της τεχνικής του λεπτότητας, το Σάο Λιν Κουνγκ Φου αποτελεί πλέον ένα σημαντικό όρο των πολεμικών τεχνών παγκοσμίως, γι’ αυτόν το λόγο και οι μοναχοί Σαολίν έχουν επιφορτιστεί επιπλέον και με το καθήκον της διάδοσής του.

Οι πολεμικές τέχνες των Σαολίν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστα ισχυρό καταλυτικό μηχανισμό στο σώμα του ασκούμενου. Όπως πολλοί λαοί, παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζώων, είδαν ότι αποτελούσαν την έκφραση μιας δύναμης εκφρασμένης σε ένα μεγάλο πεδίο της φύσης, έτσι και οι μοναχοί Σαολίν είδαν ότι οι τρόποι πολέμου των ζώων αντικαθρέφτιζαν τη μάχη των δυνάμεων της φύσης. Όποιος θα κατάφερνε να πραγματώσει αυτές τις τεχνικές ήταν πια μια δύναμη της φύσης και στη φύση τίποτα δεν αντιστέκεται, είτε αυτή εκφράζεται μέσω της διαβρωτικής δύναμης του νερού είτε της επίθεσης του αέρα ή της φλόγας. Οι στάσεις των ζώων, που πολεμούν με τα στοιχεία της φύσης και μεταξύ τους, δίδαξαν τους μοναχούς Σαολίν.

Με το πέρασμα του χρόνου, η φήμη του μοναστηριού Shaolin εξαπλώθηκε παγκοσμίως εξ αιτίας των φαινομενικά υπερφυσικών του χαρακτηριστικών που αποδόθηκαν στους μοναχούς.

Οι δεξιοτέχνες του Kung-Fu μοναχοί Shaolin θα σας κάνουν να ζήσετε τις πιο τολμηρές και μαγικές σκηνές αυτής της -πολλών χιλιετιών- πολεμικής τέχνης από την Κίνα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ “Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ” Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτήριων:

Γενική είσοδος: 18 ευρώ

Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών : 15 ευρώ

ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Παιδικό (5-12 ετών): 12 ευρώ

Προπώληση: Ταμείο Κηποθεάτρου “Ν.Καζατζάκης “/ Δημοτικό Κτήριο ” Ανδρόγεω”, www.viva.gr

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 6948261212.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει