Επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

163

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό καλοκαίρι τώρα που οι θερμοκρασίες σταθεροποιούνται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τυχαίο ότι τώρα που αποκαταστάθηκε η τάξη και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, ήρθαν στην Κρήτη τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kamov, αχρείαστα να είναι.

Η ΖΕΣΤΗ βάρεσε κατακέφαλα και τον Σπίρτζη που από την ΕΡΤ είπε ότι τα έργα που εκτελούνται τώρα στην Κρήτη δεν έχουν γίνει ποτέ άλλοτε στο νησί. Ο υπουργός Υποδομών περιέγραψε έναν οργασμό έργων στο νησί, αλλά ευτυχώς δεν ζήτησε να ολοκληρώσει μπροστά μας το… σχέδιό του!

ΜΙΑ ΣΤΟ καρφί και μια στο πέταλο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με την επίσημη τοποθέτησή του περί της συμφωνίας στο Eurogroup για το χρέος. Η απόφαση του Eurogoup, είπε, ανοίγει το δρόμο για την ομαλή έξοδο στις αγορές, ενώ για τα πρωτογενή πλεονάσματα διατήρησε σοβαρές επιφυλάξεις. Ποτέ καμία χώρα, πλην των πετρελαιοπαραγωγών, δεν πέτυχε τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα για τόσα πολλά χρόνια, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ βρίσκεται η κυβερνητική συμμαχία της Γερμανίας, καθώς ο εταίρος της Μέρκελ και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, κ. Ζέεχοφερ, εμφανίζεται ανυποχώρητος στις προτάσεις του για το προσφυγικό. Μάλιστα έχει δώσει διορία τριών ημερών στη Μέρκελ, (εκπνέουν αύριο) για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του, διαφορετικά θα παραιτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΚΡΙΣΗ στο Βερολίνο είναι τέτοια που έδωσε το δικαίωμα στο Spiegel να βγει με το σκληρό πρωτοσέλιδο «ήταν κάποτε μια ισχυρή χώρα».  Μέχρι και την κραταιά Γερμανία μπορεί να διεμβολίσει το προσφυγικό, τώρα που έχει ξεφύγει ο ακραίος εθνικισμός.

ΔΕΝ ΤΟ λες και βελούδινο και δύσκολα το λες συναινετικό, καθώς δεν λείπουν οι σπόντες και τα κακεντρεχή σχόλια και από τις δύο πλευρές. Ο λόγος για το διαζύγιο του Σταύρου με τη Φώφη ή αλλιώς την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΤΟ ΚΑΚΟ για τον Σταύρο και τους ποταμίσιους είναι ότι θα κριθούν για τις επόμενες κινήσεις τους και ότι πρέπει καθημερινά ν’ αποδεικνύουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Αλλά και ως χαμαιλέοντες αρνητικά θα κριθούν!

ΚΑΙ ΑΠΟ το Ηράκλειο θα περάσουν οι δέκα κορυφαίοι Αργεντίνοι χορευτές τάνγκο, μέσα στον Ιούλιο. Είναι ωραία όταν το… κοινωνικό περιθώριο παίρνει τη ρεβάνς.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει