“Έκαναν ωμή κοροϊδία την πρωτοβάθμια υγεία”

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

354

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση του τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.  Πλήθος κόσμου, κομματικά στελέχη, μέλη της πολιτικής επιτροπής και μέλη του Κόμματος από ολόκληρο τον νομό, αλλά και εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων και Φορέων Υγείας της Κρήτης, συνέρρευσαν μαζικά στο ξενοδοχείο Ibis Style Heraklion Central.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Βασίλης Οικονόμου, τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ.-βουλευτής Επικρατείας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις ο γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ.-βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο κ. Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και ο κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Ο κ. Β. Οικονόμου αφού ευχαρίστησε την ΝΟΔΕ για την πρόσκληση επεσήμανε: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας έχει μετατραπεί σε ωμή κοροϊδία για τους πολίτες. Ο υφιστάμενος αριθμός των οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, αφού σε κάθε γιατρό αναλογούν 11 χιλιάδες πολίτες. Οι γιατροί αρνούνται να ενταχθούν στο αδιέξοδο και κρατικοδίαιτο σύστημα των ΤΟΜΥ και στο νέο πλαίσιο συμβάσεων που τους προτείνει ο ΕΟΠΥΥ. Το φιάσκο της πολιτικής Τσίπρα στην υγεία έχει οδηγήσει σε πρόσθετη ανασφάλεια την ελληνική οικογένεια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λ. Αυγενάκης, άσκησε κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας: «Δυστυχώς, γίνεται προφανές ότι την Κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η ποιότητα της περίθαλψης για τον πολίτη και η δυνατότητα του γιατρού να ανταποκριθεί στις πολύπλευρες υποχρεώσεις του. Για μια ακόμη φορά η προχειρότητα και η επιπολαιότητα μιας τόσο σοβαρής μεταρρύθμισης δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στον νευραλγικό τομέα της υγείας», ενώ αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι: «Η αξιοπιστία, η αποτελεσματικότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  απαιτεί τολμηρές τομές με βασικούς άξονες την ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον πολίτη και την ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς».

Ο πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Ηρακλείου κ. Β. Καρκανάκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, τόνισε «την σπουδαιότητα εκδηλώσεων που επικοινωνούν και διαχέουν τις θέσεις της ΝΔ σε σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της υγείας. Ο τομέας της υγείας αποτελεί νευραλγικό πεδίο για την ποιότητα ζωής των πολιτών και, παράλληλα, βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους». Κλείνοντας, επεσήμανε «την ανάγκη στήριξης και προβολής των θέσεων του κόμματός μας με συνέπεια, από όλα τα στελέχη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει