Άνοιξε η όρεξη για κρητική διατροφή

244

Χιλιάδες κόσμου, πολίτες από το Ρέθυμνο, απ’ όλη την Κρήτη αλλά και ξένους επισκέπτες του νησιού μας  “μαγνητίζει” η Γιορτή  Κρητικής Διατροφής, που άνοιξε τις πύλες της στον Δημοτικό Κήπο στο κέντρο του Ρεθύμνου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μια αυθεντική γιορτή όπου προβάλλονται τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα. Φέτος διεξάγεται για 7η   συνεχή χρονιά στο Ρέθυμνο, διαρκεί μια εβδομάδα και ολοκληρώνεται το Σάββατο 7 Ιουλίου. Τα εγκαίνια της γιορτής του Πολιτισμού έγιναν σε εορταστικό κλίμα, ενώ στη σημαντικότητα  του ρόλου της γιορτής κρητικής διατροφής, στην επιτυχία της, αλλά και στην ανάγκη στήριξης των κρητικών προϊόντων, την προώθησή τους στις ελληνικές και ξένες αγορές, στη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Μανόλης Ψαρουδάκης, παρουσία του Μητροπολίτη κκ Ευγενίου (τέλεσε τον Αγιασμό), τοπικών Αρχών, φορέων, αντιπεριφερειαρχών-αντιδημάρχων, Περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Στην 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής συμμετέχουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι παραγωγοί, επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων, τροφίμων, λαϊκής παράδοσης και πολλών προϊόντων της κρητικής γης. Το φημισμένο κρητικό λάδι και μέλι, το τυρί, το ρόδι, το φραγκόσυκο, τα σαλιγκάρια, τα παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμη παρουσιάζονται καθημερινά  στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τα γευτούν και να μάθουν τον τρόπο παρασκευής τους. Πλούσιο είναι και το παιδικό πρόγραμμα, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και το καλλιτεχνικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει