Από την πανσιόν Γραμματικάκη στο πεντάστερο Ammos Beach Resort

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

16.381

Το πρώτο ξενοδοχείο της Κρήτης άλλαξε κατεύθυνση και προσανατολισμό, απέκτησε πέντε αστέρια και πλέον ανοίγει πανιά για ένα όραμα συνολικότερης ανάπτυξης του Τουρισμού.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ammos Beach Resort, ιδιοκτησίας Κώστα Κουρκούνη, το οποίο ανακατασκευάστηκε από το μηδέν (0) κι αναγέρθηκε ως μια σύγχρονη και πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών, στην ακτή ακριβώς των Μαλίων.

Τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν σε κλειστό κύκλο, με τη συμμετοχή ανθρώπων του Τουρισμού, αιρετών, αλλά και πολύ καλών φίλων της οικογένειας Κουρκούνη, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην τελετή για να τιμήσουν την προσπάθεια και το όραμα για αναβάθμιση και ανάπτυξη του Τουρισμού. Συντονιστής στην τελετή ήταν ο προσωπικός φίλος της οικογένειας, αλλά και φίλος της Κρήτης, Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος και δήλωσε πως στην Κρήτη δεν έφθασε επαγγελματικά, αλλά φιλικά για να στηρίξει τις προσπάθειες φίλων του, όπως ο Κώστας Κουρκούνης, αλλά και ο Γιώργος Κουτσουπιάς, οι οποίοι έχουν ως στόχο να λειτουργήσουν προσθετικά σε ένα συνολικό όραμα ανάπτυξης.

Ο Κώστας Κουρκούνης μίλησε για το εγχείρημά του μετά τον αγιασμό.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χερσονήσου Ευθύμιος Μουντράκης, ο Μανόλης Πλευράκης, ο πρώην δήμαρχος κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης, ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΟΤ κ. Άρης Στρατάκης καθώς και πλήθος στελεχών του Τουρισμού, γνωστοί και φίλοι των ιδιοκτητών.

Την προοπτική ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού τόνισε στον χαιρετισμό και και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα του ποιοτικού τουρισμού για την Κρήτη, αλλά και των επενδύσεων που έχουν στόχο τη βελτίωση υπηρεσιών για τους επισκέπτες.

Τέτοιες ποιοτικές μονάδες, ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, αναβαθμίζουν σημαντικά τον τουρισμό στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή των Μαλίων, ενώ παράλληλα έδωσε δημόσια συγχαρητήρια και ευχές στον ιδιοκτήτη-τουριστικό επιχειρηματία Κώστα Κουρκούλη, αντιπρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, για την νέα του επιχειρηματική προσπάθεια. «Είμαστε στο πλευρό των επενδυτών για την κατασκευή νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Η Κρήτη έχει επενδυτική άνθηση. Οι νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο νησί», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Κώστας Κουρκούνης δήλωσε βαθιά συγκινημένος από τη στήριξη των ανθρώπων του Τουρισμού, των αιρετών, αλλά και των φίλων του, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνον να υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν ένα μεγάλο όραμα.

Ο κ. Κουρκούνης υποστήριξε πως τα Μάλια μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον ποιοτικό τουρισμό το οποίο είναι και ζητούμενο για την περιοχή.

Οι ένοικοι του ξενοδοχείου έχουν άμεση πρόσβαση στην παραλία.

Ιστορία

Πολύ σημαντική, εκτός από τα εγκαίνια του ξενοδοχείου, είναι και η ιστορία του, καθώς θεωρείται το πρώτο ξενοδοχείο της Κρήτης. Στον χώρο που αργότερα θα δημιουργούνταν μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, αρχικά λειτούργησε μια μικρή πανσιόν, η γνωστή «Πανσιόν Γραμματικάκη» που για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες της το 1915. Η πρώτη άδεια ξενοδοχείου δόθηκε το 1949, όπου και αναγέρθηκαν αρχικά δωμάτια με κλίνες 1 και 2 αστέρων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ανακαινίσεις και επεκτάσεις της μονάδας.  Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι συνδεμένη με την ιστορία του Τουρισμού, αλλά και των Μαλίων, ενώ πολλές φορές σε αυτή είχαν φιλοξενηθεί προσωπικότητες, επίσημα ή ινκόγκνιτο, ανάμεσα στις οποίες μέλη της οικογένειας Κένεντυ, αλλά και η βασίλισσα Σοφία.

Στη νέα εποχή του, το Ammos Beach Resort 5 αστέρων, στην παραλία των Μαλίων, διαθέτει 160 κλίνες, υπερσύγχρονες σουίτες, μικρές ιδιωτικές πισίνες, ιδιωτική παραλία, καθώς και ανεξάρτητα μπάνγκαλοους για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει