30 μαθητές υιοθέτησαν παραλία στις Γούρνες

ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

224

Την παραλία στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών υιοθέτησε  χθες ο παιδικός σταθμός Γουβών  και… ανέλαβε άμεσα δράση, καθαρίζοντάς την από τα απορρίμματα που καταλήγουν στις θάλασσες και μολύνουν τις ακτές.

Τριάντα λιλιπούτειοι μαθητές συγκέντρωσαν έξι σακούλες με απορρίμματα, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συγκέντρωσαν άλλες τόσες μέσα από τον καλαμιώνα με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Φυτικής Παραγωγής του Δήμου Χερσονήσου, του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α. και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουρνών «η Πρόοδος».

Η δράση, η οποία οργανώθηκε από το ΝΠΔΔ Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Χερσονήσου και υλοποιήθηκε από τον παιδικό σταθμό Γουβών, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», την οποία στην Ελλάδα συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές του παιδικού σταθμού και φορείς των Γουβών εν δράσει
Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές του παιδικού σταθμού και φορείς των Γουβών εν δράσει

Στη συνέχεια όλοι μαζί σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα και τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά από εμψυχωτές του Ενυδρείου Κρήτης – Θαλασσόκοσμος, οι οποίοι μέσα από θεατρικά παιχνίδια πέρασαν ακόμα πιο άμεσα το μήνυμα για τις συνέπειες της ρύπανσης της θάλασσας.

Στη συνέχεια πήγαν στο ΕΛΚΕΘΕ, όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη θαλάσσια ζωή με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και μετά από μια σύντομη ομιλία, τα παιδιά έκαναν ένα κολάζ δυόμισι μέτρων το οποίο και χάρισαν στους υπεύθυνους του ΕΛΚΕΘΕ.

«Τα τετράχρονα και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έδωσαν το παράδειγμα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θανάσης Καλαϊτζάκης «και μας υπενθύμισαν ακόμα μία φορά ότι η λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών στις ακτές είναι, κυριολεκτικά, στο χέρι μας.

Με την υιοθεσία της συγκεκριμένης παραλίας από τον παιδικό σταθμό Γουβών, κάθε χρόνο τα παιδάκια θα πραγματοποιούν καθαρισμό της παραλίας συνεισφέροντας έμπρακτα στην προστασία των ακτών από τα σκουπίδια. Ραντεβού λοιπόν του χρόνου στο ίδιο σημείο, αφού πρώτα ευχαριστήσω τη διευθύντρια του ΝΠΔΔ, κ. Μαρία Αργυράκη, τις εκπαιδευτικούς μας, ευαισθητοποιημένα μέλη της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα την κ. Τζένη Φώτη, προϊσταμένη των παιδικών σταθμών του Δήμου Χερσονήσου και την κ. Μαρία Πετούση, υπεύθυνη του παιδικού σταθμού Γουβών».

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η προσπάθεια ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης της πιο ευήκοης ηλικιακής ομάδας και ο προσανατολισμός της σχολικής κοινότητας σε αειφορικές δράσεις,» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης που χαιρέτισε τη διοργάνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει