Κάλεσμα ντόπιων καλλιτεχνών από τον Δήμο Φαιστού

229

Ο Δήμος Φαιστού καλεί όλους τους ντόπιους καλλιτέχνες με την παρουσία τους  και  τις ιδέες  τους  να καταθέσουν  τις προτάσεις τους για την επιτυχή υλοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού.

Ήδη έγινε η πρώτη συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Φαιστού για να συζητηθεί και να τεθούν οι βάσεις – οι στόχοι για τη δημιουργία του φεστιβάλ στο αλσύλλιο Κούλε στις Μοίρες.

Λόγω φόρτου εργασίας δεν ήρθαν αρκετοί καλλιτέχνες και δημιουργοί τέχνης, οι οποίοι δήλωσαν ότι  θα παρευρεθούν στην επόμενη ουσιαστική  συνάντηση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 6 Ιουλίου  στις 8 το απόγευμα στις  Μοίρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Φαιστού.

Το 1ο Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού προβλέπεται να έχει διάρκεια περίπου 15 ημέρες και πιο συγκεκριμένα από τις 20-08 έως στις 05-09-2018.

Στο φεστιβάλ θα αναδειχτούν οι τέχνες:

* Μουσικής… [παραδοσιακής, έντεχνης, ρεμπέτικης – ομάδα εφήβων]

* Χορός…  [παραδοσιακοί  κρητικοι  χοροί ]

* Θέατρο… σε συνεργασία με τοπικές  θεατρικές ομάδες

* Τέχνες  …ζωγραφικής, χαρακτικής, αγιογραφίας, ντεκουπάζ, φωτογραφίας, καλαθοπλεκτικής, αγγειοπλαστικής, ξυλογλυπτικής, χειροτεχνίας,

* Λόγος…. [μαντινάδες, ποίηση, συγγραφικό έργο,  διήγηση παιδική και ενηλίκων],

* Γαστρονομία….  [Τοπικές γεύσεις από Γαλιά,  Ζαρό, Πόμπια, Αμπλελούζο, Πετροκεφάλι].

Σκοπός και στόχος απαρέγκλιτος  είναι η προώθηση του πολιτισμού στον Δήμο   μέσω των καλλιτεχνών και ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών του Δήμου Φαιστού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει