Άμεση αποζημίωση για τις αγροτικές καλλιέργειες

301

Την άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που προξένησαν στις αγροτικές καλλιέργειες στην Κρήτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα ζητά ο γραμματέας Κοινοβουκευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και ιδιαίτερα στον Ν. Ηρακλείου  προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε κηπευτικές καλλιέργειες, σε αμπελοκαλλιέργειες και στις ελαιοκαλλιέργειες» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής που προσθέτει: «Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου οι καταστροφές είναι τεράστιες από την ισχυρή χαλαζόπτωση  και βροχόπτωση (ισχυρές καταιγίδες) και για άλλη μια φορά οι αγρότες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, κάνοντας έκκληση στους υπευθύνους να «τρέξουν» τις διαδικασίες, ώστε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ».

Ο βουλευτής καταλήγει ρωτώντας τον υπουργό ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών-αγροτών που είδαν τις καλλιέργειές τους να πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει