Στενή συνεργασία της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα ερευνητικά ιδρύματα

260

Η στενή συνεργασία της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα πανεπιστημιακά-ερευνητικά ιδρύματα, τα επιμελητήρια αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορεί να ενισχύει την κοινωνική εταιρική ευθύνη προς όφελος της κοινωνίας, και η Κρήτη μπορεί να «πρωταγωνιστήσει» στην εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σε ημερίδα για τη «Βιώσιμη ανάπτυξη, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις νέες δεξιότητες» που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.  Στην ημερίδα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΣΕΒ, του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, φορέων αλλά και επιχειρήσεων.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού μπορούν να αναδείξουν περαιτέρω την κοινωνική ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στο περιβάλλον, ενώ με τη συνεργασία της τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα επιστημονικά-ερευνητικά μας ιδρύματα, τα επιμελητήρια μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης».

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στο νησί μας είναι μικρομεσαίες, «άρα επιβάλλεται να δούμε το εργασιακό περιβάλλον που πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό, να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν, πώς μπορούμε να βελτιώνουμε την κοινωνική εταιρική ευθύνη προς όφελος των εργαζομένων όπως επίσης τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά.

Αυτό είναι το σημαντικό γιατί «δανειζόμαστε» από τις επόμενες γενιές και πρέπει να παραδώσουμε κάτι καλύτερο και οφείλουμε όλοι να συνεργαζόμαστε. Έχουμε τα πανεπιστήμιά μας με εξαίρετο έργο, τα επιμελητήρια μας και η τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνουν μπροστά με συνέργειες, για να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας».  Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τέλος δημόσια όλους τους ανθρώπους που συνεργάζονται και υλοποιούν το σημαντικό αυτό ανταγωνιστικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος διοίκησης του CSR ΕΛΛΑΣ του ελληνικού δικτύου για την εταιρική κοινωνική ευθύνη Δημήτρης Δανηλάτος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Την τελευταία 20ετία έχουν καταγραφεί από το δίκτυο πάρα πολλές καλές πρακτικές σε θέματα περιβάλλοντος, ανθρώπινου δυναμικού, σε θέματα σχέσεων επιχείρησης και κοινωνίας, επιχείρησης και τοπικής κοινότητας».

Σε δηλώσεις του ο οικονομολόγος επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστας Μανασάκης ανέφερε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι άλλο ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο μας δημιουργεί περιορισμούς, είναι μία πρόκληση η οποία είναι επωφελής για τις ίδιες τις επιχειρήσεις για το περιβάλλον, το κοινωνικό σύνολο, και διαπερνά όλο το πλέγμα σχέσεων σε μία τοπική κοινωνία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει