Σήμερα η αδελφοποίηση του Ηρακλείου με το Νίζνι Νόβγκοροντ

ΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ

284

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται η τελετή αδελφοποίησης του Ηρακλείου με το Νίζνι Νόβγκοροντ, στο Δημαρχείο της Ρωσικής πόλης.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό βρίσκεται ήδη στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας για την τελετή αδελφοποίησης που περιλαμβάνει και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις προς τιμήν του Ηρακλείου.

Χθες πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στο Κρεμλίνο του Νίζνι Νόβγκοροντ η πρώτη συνάντηση των δύο δημάρχων κ.κ Βασίλη Λαμπρινού και Βλάντιμιρ Πάνοβ.

Ο  δήμαρχος Ηρακλείου συνοδευόταν από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και όλη την κρητική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ Δημήτρης Αγαπάκης και Λεωνίδας Ζαμπετάκης, Εμμ.Φραγκάκης α’ αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιάννης Σμυρνάκης υπεύθυνος τομέα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΒΕΗ και αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, εκπρόσωποι του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, ο μουσικός Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο πατήρ Κωνσταντίνος Πιτσικάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα που θα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο αδελφοποίησης όπως η συνεργασία στον τουρισμό, τον πολιτισμό, η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μέσα από τη συνέργεια σε επίπεδο Εμπορικών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και τεχνολογίας εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών φορέων των δύο πόλεων.

Η πολυεπίπεδη συνεργασία που αναμένεται να αναπτυχθεί μπορεί επίσης να περιέχει στοιχεία για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, την ανάδειξη εκατέρωθεν των στοιχείων εκείνων που προβάλουν τον κάθε Δήμο και των ιδιαιτεροτήτων που τον καθιστούν μοναδικό, του πλούσιου ιστορικού παρελθόντος τους κ.α

Ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του στο Ηράκλειο, για το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων της αδελφοποίησης το 2019.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγινε η ανταλλαγή των καθιερωμένων αναμνηστικών δώρων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει