Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤ’ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑ ΟΡΗ: “Οι Στρατάκηδες πυροβόλησαν πρώτοι για εκφοβισμό, οι άλλοι για να σκοτώσουν”

611

Σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα έπεσαν 20-40 πυροβολισμοί! Την εικόνα αυτή μετέφερε, με βάση τα ευρήματα, για το σκηνικό πολέμου στα Ανωγειανά Όρη ο εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων όπου εκδικάζεται η φονική συμπλοκή με θύμα τον 23χρονο κτηνοτρόφο Μανώλη Στρατάκη.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν καταπέλτης για τον 21χρονο βασικό κατηγορούμενο και τον πατέρα του, οι οποίοι συνδέονται με δεσμούς αίματος με την οικογένεια του θύματος.  Αν και ο εισαγγελικός λειτουργός διατύπωσε την άποψη ότι οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν από την πλευρά των Στρατάκηδων, πρότεινε να μην αναγνωριστεί στους κατηγορούμενους ότι ενήργησαν υπό καθεστώς άμυνας ή βρασμού.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι πυροβολισμοί που έπεσαν από τους Στρατάκηδες δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Πυροβόλησαν χαμηλά, και κατά  τον ίδιο, επεδίωκαν να εκφοβίσουν ή να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Για τον βασικό κατηγορούμενο και τον πατέρα του ανέφερε ότι εκείνοι φέρουν την ευθύνη για το φονικό καθώς αφενός είχαν προκαλέσει το επεισόδιο που προηγήθηκε του φονικού σε βάρος του πατέρα Στρατάκη, αφετέρου όταν δέχθηκαν τους πυροβολισμούς αντί να πατήσουν γκάζι και να φύγουν, παρέμειναν στο σημείο και ξεκίνησαν την επίθεση.  Ιδιαίτερα για τον 21χρονο, υποστήριξε ότι ακινητοποίησε το όχημα με ψυχραιμία, απασφάλισε το καλάσνικοφ και έριξε βολές κατά ριπάς, «δηλαδή όπως λέμε και όποιον πάρει ο χάρος».

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε για τον 21χρονο να κηρυχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δηλαδή για την ανθρωποκτονία του 23χρονου και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των δύο αδελφών του,  για τον πατέρα του πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια.

Σε σχέση με τους δύο αδελφούς του θύματος, οι οποίοι επίσης κάθονται στο εδώλιο, πρότεινε την αθώωση του ενός και τη μετατροπή της κατηγορίας για τον δεύτερο από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής την οποία εκπροσωπούν οι κ. Αντ. Γρηγοράκης, Μαν. Μαρκογιαννάκης, Αντ. Βουλγαράκης και Γ. Κομισσόπουλος. Κατά την υπεράσπιση οι πυροβολισμοί των Στρατάκηδων προς την άλλη πλευρά έπεσαν με σκοπό να τους εκφοβίσουν και να τους διώξουν από το σημείο. Διατυπώθηκε επίσης ο ισχυρισμός ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι ήταν «προκλητικοί, εξοπλισμένοι και αποφασισμένοι. Ήθελαν να τελειώνουν με τους Στρατάκηδες».

Σήμερα θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης κ. Διονύσης Βέρρας, Γ. Περάκης, Γ. Κοκοσάλης και Γ. Φραντζεσκάκης, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη δική τους “μάχη”, επιχειρώντας να ανατρέψουν την εισαγγελική πρόταση. «Δεν είναι δυνατόν να πυροβολεί κάποιος και να φταίει αυτός που δέχεται τους πυροβολισμούς. Ο νοών νοείτω…» σχολίασε μάλλον πικρόχολα ο εκ των συνηγόρων, κ. Βέρρας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει