Μια ξεχωριστή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο Ενυδρείο

Στον βυθό του... Ενυδρείου με εικονική πραγματικότητα

3.630

Απαραίτητη στάση, για κάθε τουρίστα που σέβεται τον εαυτό του, αποτελεί το Ενυδρείο Κρήτης που κάθε καλοκαίρι βλέπει την επισκεψιμότητά του να ανεβαίνει κατακόρυφα!

 

Ο διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης κ. Μιχάλης Παπαδάκης
Ο διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης κ. Μιχάλης Παπαδάκης

Ο διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης κ. Μιχάλης Παπαδάκης αναφέρει πως ο αριθμός των επισκεπτών

εξαρτάται από την τουριστική κίνηση στο νησί.

Υπολογίζεται, πάντως, πως κάθε χρόνο περνούν τις πύλες του Ενυδρείου περίπου 300.000 άτομα.

Υποθαλάσσια εμπειρία

Τις επόμενες βδομάδες, το Ενυδρείο θα είναι έτοιμο να προσφέρει στους επισκέπτες του μία ξεχωριστή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

 

Η βιολόγος, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαίδευσης και ενημέρωσης του Ενυδρείου Κρήτης κ. Θάλεια Πολυχρονάκη
Η βιολόγος, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαίδευσης και ενημέρωσης του Ενυδρείου Κρήτης κ. Θάλεια Πολυχρονάκη

Η βιολόγος, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαίδευσης και ενημέρωσης του Ενυδρείου Κρήτης κ. Θάλεια Πολυχρονάκη εξηγεί στην «Π» πως σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διαστάσεων τεσσάρων επί τεσσάρων μέτρων, ο επισκέπτης θα φορά ειδικά γυαλιά και θα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής σε τρία διαφορετικά σενάρια.

 

Το πρώτο σενάριο περιλαμβάνει μία υποβρύχια εμπειρία σε ένα ναυάγιο, θα νιώθει κανείς ότι κολυμπά δίπλα από ένα πλοίο στον βυθό.

Ακόμα, σύμφωνα με το σενάριο νούμερο δύο, θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί κανείς σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο με μέδουσες και ανεμώνες.

Τέλος, ο επισκέπτης του Ενυδρείου θα μπορεί να νιώσει ότι πραγματοποιεί μία εξερεύνηση σε πολύ βαθιά νερά. Η κ. Πολυχρονάκη αναφέρει πως η εμπειρία θα είναι πολύ ζωντανή, ο επισκέπτης θα μπορεί να «ακουμπά», ό, τι βλέπει, ενώ τα όρια του δωματίου που βρίσκεται θα φαίνονται στην εμπειρία του σα φράγματα, συνεπώς, δεν υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός του ειδικά διαμορφωμένου χώρου.

Στον βυθό του... Ενυδρείου με εικονική πραγματικότητα

Σημειώνεται πως αυτή την εμπειρία, με ένα επιπλέον κόστος, θα μπορεί να την απολαμβάνει κανείς από πολύ μικρή ηλικία.

Στο κάλεσμά τους οι άνθρωποι του Ενυδρείου αναφέρουν: «Η νέα μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικό- τητας στην καινούργια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ενυδρείου Κρήτης είναι γεγονός!

Ζήσε από κοντά σα να είσαι δύτης το θαύμα και την μαγεία του βυθού της θάλασσας αντικρίζοντας μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο συναρπαστικούς θαλάσσιους οργανισμούς των ωκεανών. Τόλμησε να κοιτάξεις στα μάτια την φάλαινα των 24 μέτρων από απόσταση αναπνοής.

Δες τα σαλάχια «manta ray» να οδηγούν ένα τεράστιο κοπάδι από φωσφορίζουσες μέδουσες μέσα από ένα κοραλλιογενή ύφαλο και εξερεύνησε με τον ειδικό φακό την ιριδίζουσα Φωτεινή Άβυσσο ανακαλύπτοντας μερικά από τα πιο περίεργα και τρομακτικά ψάρια που ζουν στα βάθη των ωκεανών. Άλλαξε την οπτική σου, για να αγαπήσεις περισσότερο το μπλε που σε περιτριγυρίζει!»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει