“ΧΤΥΠΗΜΑ” 4,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ: Οι αστυνομικοί δεν προλάβαιναν  να εκριζώνουν φυτείες

ΒΡΗΚΑΝ 24 ΚΑΙ... ΠΗΡΑΝ 4.798 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ

695

Ζημιά εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε η Αστυνομία στους καλλιεργητές δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης στον ορεινό Μυλοπόταμο, με τον εντοπισμό τα τελευταία 24ωρα, συνολικά 24 φυτειών κάνναβης και την εκρίζωση 4.798 δενδρυλλίων.

Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικούς «οι παράνομες καλλιέργειες βρέθηκαν την κατάλληλη χρονική στιγμή, πριν αποδώσουν δηλαδή καρπούς, αλλά και περίπου 4,5 εκατομμύρια στους ιδιοκτήτες τους, εάν δεν είχαν βρεθεί μέχρι τον Αύγουστο που ξεκινά το θέρος».

φυτείες δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης στον ορεινό Μυλοπόταμο
Χιλιάδες δενδρύλλια βρέθηκαν στον Μυλοπόταμο

Οι φυτείες βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές του Μυλοποτάμου, από τον Άγιο Μάμα, τα Ζωνιανά, τα Λιβάδια.

Για την Αστυνομία ο εντοπισμός των χασισοφυτειών, πέρα από μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία, επιβεβαιώνει κάτι που δεν έπαψε να ισχύει από το 2007 και  να είναι κοινό μυστικό: ότι οι παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή καλά κρατούν…

Αυτήν τη φορά οι καλλιέργειες εντοπίστηκαν από γης και αέρος… Το ελικόπτερο της Αστυνομίας που βρισκόταν στην Κρήτη για την «επίσκεψη» Τραμπ στη βάση της Σούδας, πέταξε προχθές και χθες δυτικότερα, όπου ακολουθώντας οδηγίες και κατευθύνσεις των επίγειων δυνάμεων ξεκίνησε σταδιακά η εκρίζωση των δενδρυλλίων.

«Τα νανάκια που βρέθηκαν δίνουν όχι την καλύτερη ποιότητα κάνναβης, όμως την προτιμούν πολλοί γιατί τα αποτελέσματα είναι πιο γρήγορα, από τα κανονικά δενδρύλλια» σχολίασε αστυνομικός και πρόσθεσε: «το ένα κιλό ντόπιου προϊόντος, πουλιέται τρεις χιλιάδες ευρώ.

Θα παράγονταν αρκετοί τόνοι. Φανταστείτε ότι τα κέρδη θα ήταν μεγάλα, αφού δε θα τα πουλούσαν μόνο σε μαζικές ποσότητες, αλλά και σε σπασμένες, όπου το κέρδος είναι μεγαλύτερο»

Οι πρώτες δεκαπέντε φυτείες βρέθηκαν προχθές και αποτελούνταν από 3349 δενδρύλλια. Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών (Τ.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές του παραπάνω δήμου οι δεκαπέντε  φυτείες στις οποίες καλλιεργούνταν επιμελώς τα χιλιάδες δενδρύλλια ύψους έως 1,5 μέτρα (ποικιλία νανάκια), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Χθες σε μία δεύτερη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση οι δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν αρχικά άλλες πέντε φυτείες, αποτελούμενες από 1352 δενδρύλλια (ποικιλία νανάκια), και στη συνέχεια τέσσερις ακόμη καλλιέργειες με 97 δενδρύλλια.

Και χθες, όπως προχθές, βρέθηκε μεγάλος αριθμός πειστηρίων και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι σύντομα θα υπάρξουν στοιχεία για τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει