ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

352

Άσε να βγει βουλευτής ο Φώτης…

Ένα μικρό δείγμα του πόσο καλές είναι οι σχέσεις του Πάνου Καμμένου με τον Φώτη Κουβέλη: Χθες ο υπουργός Άμυνας έλεγε για το σκοπιανό ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή της γείτονος. Επίσης, εκτίμησε ότι για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή με 180 ψήφους.  Και όταν οι δημοσιογράφοι τού επεσήμαναν ότι άλλοι, όπως ο αναπληρωτής του υπουργός Φώτης Κουβέλης, εκτιμούν ότι αρκούν οι 151 ψήφοι, σχολίασε:  «Ο κ. Κουβέλης ας εκλεγεί πρώτα βουλευτής και βλέπουμε»…!

 

@patris
Πολλές ιστορικές  συμφωνίες και  συναντήσεις.
Περισσότερες από αυτές  που μπορούμε  να καταναλώσουμε!
Donald

 

 

Δεν θα περάσει έτσι…

 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης Τις προτεραιότητές του για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια λειτουργίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην καταστροφή των αξιών στο τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι οι Έλληνες συμμετείχαν στις τράπεζες με 30 δισ. ευρώ, ποσό που σήμερα έχει εξαϋλωθεί στο 1,7 δισ. Αν συνυπολογιστούν και οι ζημίες των μικρομετόχων, κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενος 40 δισ. ευρώ.

«Τέτοια καταστροφή δεν έχει ξαναγίνει, πρόκειται για έγκλημα που δεν έχει παραγραφεί και, φυσικά, θα αναζητηθούν οι ευθύνες στο ακέραιο» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε μία πολύ θετική οικονομική συγκυρία για την Ε.Ε., η χώρα βρίσκεται σε δυσμενή θέση παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και οι τιμές της ενέργειας βοήθησαν και ο τουρισμός αυξήθηκε, όπως και το ΑΕΠ.

Για να γίνει κατανοητή η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε μεταξύ 2015-2017, είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Κύπρος σωρευτικά γνώρισε αύξηση του ΑΕΠ 9,3%, η Ελλάδα στο ίδιο διάστημα κατά 0,9%.

 

Χαμός έγινε χθες στο Κίνημα Αλλαγής με τον Σπύρο Δανέλλη.

Έτσι άρχισε ο καβγάς!

Χαμός έγινε χθες στο Κίνημα Αλλαγής με τον Σπύρο Δανέλλη. Θέμα συνοχής θα υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής, εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι τη συμφωνία για το σκοπιανό, δήλωσε ο Ηρακλειώτης βουλευτής.

Ο κ. Δανέλλης δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία και πως το ίδιο θεωρεί βέβαιο για το κόμμα του, ενώ ανέφερε ότι «δεν μπορεί να διανοηθεί διαφορετική στάση από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Αν η ΔΗΣΥ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο Σπ. Δανέλλης τόνισε ότι το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής. «Αν είμαστε τόσο ασύμβατοι χώροι, τότε υπάρχει ζήτημα», ανέφερε και… άρχισε ο καβγάς!

 

Τον χαρακτήρισε γυρολόγο

“Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα” είπε σε υψηλούς τόνους στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις Δανέλλη. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εμμέσως πλην σαφώς “έδειξε” την πόρτα της εξόδου από το Κίνημα Αλλαγής στον βουλευτή του Ποταμιού για τις δηλώσεις του ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Ποτάμι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στη Βουλή.

“Δεν θα σχολιάσω έναν πολιτικό που ξεκίνησε από τον Συνασπισμό, έγινε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι. Εμείς μείναμε εκεί που ήμασταν. Θα πω μόνο, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα” τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.  Τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο βουλευτής σχολίασε αιχμηρά ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Χάρης Καστανίδης.

«Ο κ. Δανέλλης μας ενημερώνει, και πάλι, ότι οι δρόμοι μας στο Κίνημα Αλλαγής θα χωρίσουν, αν δεν ψηφίσει σύσσωμο  το Κίνημα τη συμφωνία με τα Σκόπια. Κύριε, δεν υπάρχει λόγος να μας απειλείτε, διότι κοινή μεν πατρίδα μπορεί να έχουμε, αλλά ουδείς μας υποχρεώνει στο ίδιο κόμμα», σχολίασε ο κ. Καστανίδης μέσω του twitter.

 

Σύντροφε, είμαι σταθερός!

…Ε, όπως καταλάβατε, δεν το άφησε αναπάντητο ο Δανέλλης! «Από τα Γιάννενα για τη συμμετοχή μου σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές. Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό», οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992.

Οι απόψεις του κόμματός μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν.

Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε…  μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Πού λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;»

 

Μένει στη θέση του

Στη θέση του αναμένεται να παραμείνει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, κ.  Αντώνης Μαγουλάς, καθώς είναι ο μόνος που υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση. Όπως έχει γράψει η «Π», τρία Ινστιτούτα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών αναζητούν νέο διευθυντή. Δύο είναι οι υποψήφιοι για το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας. Πρόκειται για τους ερευνητές του Ινστιτούτου, κ.κ. Αριστομένη Καραγιώργη και Γιώργο Τριανταφύλλου. Τη θέση του διευθυντή στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων διεκδικούν ο νυν διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Στεργίου και η επιστήμονας, κ. Αγγελική Ντίκου.

 

Δεν την ξέχασε

Ποτέ δεν ξέχασε ο Στέλιος Ματζαπετάκης ότι οφείλει την είσοδό του στην πολιτική στην Βιργινία Τσουδερού. Εκείνη τον παρότρυνε και αναμείχθηκε για να γίνει λίγο αργότερα βουλευτής. Θυμήθηκε ο ίδιος το Ελεύθερο Πολιτικό Εργαστήρι και πως συνεργάστηκαν, και γι’ αυτό εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό της.

«Η Β. Τσουδερού υπήρξε από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες που γνώρισα. Δραστήρια, δημιουργική, διορατική, καλλιεργημένη, βαθύτατα δημοκρατική. Πέραν της ενεργού πολιτικής της δράσης  σε μια περίοδο παγκόσμιας ρευστότητας ιδεών και τάσεων,  ίδρυσε στην Ελλάδα στο τέλος της δεκαετίας του ΄70 μια από τις πρώτες λέσχες προβληματισμού (Think Tanκ) το Ελεύθερο Πολιτικό Εργαστήρι, το γνωστό για πολλούς ΕΛΠΟΕ.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά μαζί της στον τομέα αυτόν και μπορώ να πω ότι ήταν εξ εκείνων  που με επηρέασε  στις μετέπειτα επιλογές μου και την ανάμειξή  μου στην πολιτική. Ας  είναι αιώνια η μνήμη της» ανέφερε ο Στ. Ματζαπετάκης.

 

Όλοι ήταν εκεί για τον Βασίλη

στην κηδεία του Βασίλη Σπιθούρη. Δεν θυμούνται ποτέ στο Γάζι τόσο κόσμο, όσο χθες το απόγευμα στην κηδεία του Βασίλη Σπιθούρη.

Ένα παλικάρι μόλις 36 ετών που έφυγε τόσο γρήγορα, τόσο αναπάντεχα στην καλύτερη φάση της ζωής του.

Μόλις πριν μερικές μέρες έγινε η διάγνωση από τους γιατρούς και ο Βασίλης δεν πρόλαβε να δώσει καν τη μάχη του.

Χθες ήταν όλοι εκεί.

Στην εκκλησία, στον τάφο του για να αποχαιρετήσουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, έναν καλό φίλο, έναν άνθρωπο που μόνο χαμόγελα μοίραζε.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 Κιμ και Τραμπ κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου

Το τραπέζι του διαλόγου και τα γενέθλια

Με μία χειραψία οι δύο ηγέτες έγραψαν ιστορία. Ο Τραμπ έκανε ένα πρώτο άνοιγμα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη επιλέγοντας μία κόκκινη γραβάτα, το αγαπημένο χρώμα της Πιονγιάνγκ. Επί 48 λεπτά, Κιμ και Τραμπ κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου. Το τραπέζι ήταν 80 ετών, φτιαγμένο από τεόδενδρο κι έχει μήκος 4,3 μέτρων. Το έπιπλο αυτό χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από τον ανώτατο δικαστή της Σιγκαπούρης ως γραφείο. Η αμερικανική πρεσβεία δανείστηκε τα έπιπλα από το Εθνικό Αρχείο της Σιγκαπούρης για τη συνάντηση. Τα χαμόγελα στη Σιγκαπούρη αντανακλούσαν το ιδιαίτερο φιλικό κλίμα μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών οι οποίοι για πρώτη φορά βρέθηκαν τετ ατ τετ. Η ιστορική συνάντηση του Τραμπ, ο οποίος χθες γιόρτασε τα 72α γενέθλιά του με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, που έχει τα μισά του χρόνια, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στις διεθνείς σχέσεις. Ο Τραμπ είναι πλέον ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος εν ενεργεία, αφού ο Ρίγκαν ήταν 70 όταν ανέλαβε.

 

Κρατάει και την τουαλέτα

…Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φοβάται πολύ για τη ζωή του και προστατεύεται από παντού, ενώ πάντα μεριμνά ώστε να μην μαθαίνουν πληροφορίες οι «εχθροί» του.

Συγκεκριμένα έχει μέχρι και φορητή τουαλέτα, την οποία και παίρνει μαζί του σε κάθε του ταξίδι. Ο λόγος είναι πως φοβάται πως οι «εχθροί» του μπορεί να έχουν στα χέρια τους δείγμα των κοπράνων του και έτσι να μπορέσουν να αντλήσουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στη Washington Post ο Βορειοκορέατης πρώην μέλος της φρουράς του, ο Lee Yun-keol, «οι σωματικές εκκρίσεις του ηγέτη περιέχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του και ως εκ τούτου δεν γίνεται να τις παρατήσουν». Όπως είναι φυσικό, τη φορητή του τουαλέτα την πήρε μαζί του και στη Σιγκαπούρη, όπου θα πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Η εφημερίδα Chosun της Νοτίου Κορέας αναφέρει πως ο Κιμ μετέφερε στη Σιγκαπούρη την προσωπική του φορητή τουαλέτα ώστε «δύτες υπονόμων να μην έχουν πρόσβαση στα κόπρανα του ανώτατου ηγέτη».

 

Υβριστής

Δεν μπορώ να πω ότι έχω σε μεγάλη πολιτική υπόληψη τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον αποκαλούμενο και “γέρο της Δημοκρατίας”. Αλλά θυμάμαι ένα περιστατικό σε μία κοινοβουλευτική συζήτηση, κατά την οποία, ακούγοντας μίαν ύβρη προς το πρόσωπό του, ρώτησε: «Ποίος το λέει αυτό;» για να πει, μόλις ο υβριστής απάντησε «εγώ»: «Τότε δεν έχει καμία σημασία!»

 

Η δημοσιότητα

«Δεν θέλαμε να πάμε έτσι μέχρι τον Ιούλιο» έλεγαν από το Μουσείο για το θέμα της κλειστής τουαλέτας και ζητήθηκε η βοήθεια του Δήμου Ηρακλείου. Να το πιστέψουμε ότι δεν ήθελαν. Αλλά μου φαίνεται πως εάν δεν έπαιρνε αυτή την αρνητική δημοσιότητα το θέμα ουδείς θα εσυγκινείτο. Και είναι κρίμα γι’ αυτό το σημαντικό Μουσείο να χάνει από τέτοιες λεπτμέρειες, που όμως είναι διαβολικές.

 

Ο μόνος

Για να είμαστε δίκαιοι, μόνο ένας Αλέξης Τσίπρας, ένας… αριστερός πρωθυπουργός με συγκεκριμένο ακροατήριο, θα μπορούσε να περάσει μια τέτοια συμφωνία. Ή τουλάχιστον να την υπογράψει και να τη φέρει προς ψήφιση. Γιατί ουδείς άλλος, από άλλη παράταξη θα τολμούσε. Θα τον περίμεναν στο Σύνταγμα.

 

Το δούλεμα

Εντάξει, ο καθένας έχει την άποψή του για το νέο όνομα των Σκοπίων, δηλαδή «βόρεια Μακεδονία». Καλή κακή, αυτή είναι. Αλλά μην μας λένε ότι έτσι θα τους αποκαλούν και όχι σκέτο… Μακεδονία φέρνοντας το παράδειγμα «Βόρεια και Νότια Κορέα»! Ποια θα είναι η… Νότια Μακεδονία για να αποκαλεί ο κόσμος αυτούς… Βόρεια Μακεδονία; Μην μας δουλεύουν

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει