ΚΕΝΤΡΟ: Έρχεται το αστυνομικό τμήμα

Ετοιμάζεται το αστυνομικό τμήμα στην πόλη

2.235

Αστυνομικό γραφείο πόλης πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο διάστημα στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου όπου στεγάζεται η πολεοδομία στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Ήδη ο χώρος ενός γραφείου έχει απελευθερωθεί και απομένουν οι διαδικαστικές γραφειοκρατικές διατυπώσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των αστυνομικών που θα στελεχώσουν το γραφείο.

Όπως τονίζει με δηλώσεις της στην «Π» αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Στ. Αρχοντάκη Καλογεράκη, «θα λειτουργήσει αστυνομικό γραφείο και όχι τμήμα πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κρατητήρια.

Ουσιαστικά το γραφείο αυτό έρχεται να καλύψει μια μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε ολόκληρη την πόλη μετά την απομάκρυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης από το δημόσιο κτήριο ανάμεσα στη Χ.Γιάνναρη και τη Δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι όλη η δύναμη της αστυνομίας μετακινήθηκε στο νέο αστυνομικό μέγαρο το οποίο βρίσκεται εκτός πόλης, δημιούργησε ένα μεγάλο κενό σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποία ακόμα και για μια απλή διεκπεραίωση τους θα πρέπει να μεταβούν στο νέο κτήριο.

Επίσης υπάρχει ένα αντικειμενικό ζήτημα σε σχέση με την αμεσότητα με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά που προκύπτουν, και στο πλαίσιο αυτό η λειτουργία ενός γραφείου στο κέντρο της πόλης είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη».

Όπως εξηγεί η κ. Αρχοντάκη, το γραφείο αυτό θα δέχεται την κατάθεση των μηνύσεων από πολίτες  και θα διεκπεραιώνει ζητήματα που αφορούν στην άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δώσει λύση σε ένα σοβαρότατο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία σε ζητήματα που προκύπτουν μέσα στον ιστορικό πυρήνα της παλιάς πόλης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει