Κοινή δράση με το ΕΛΚΕΘΕ

213

Με αφορμή το χθεσινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) διοργάνωσαν μια κοινή δράση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το θαλάσσιο περιβάλλον, για τους τρόπους προστασίας του, ενώ ταυτόχρονα γινόταν και η διανομή της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Της τσάντας που μέσα από την μεγάλη εκστρατεία του Συνδέσμου, επιχειρείται να αντικαταστήσει την πλαστική σακούλα και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος ειδικότερα, δεδομένου ότι 1 στα 2 απορρίμματα στις θάλασσες, είναι από πλαστικό.

Όπως είναι γνωστό, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2009 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Είχε προηγηθεί η άτυπη καθιέρωσή της το 1992 κατά τη διάρκεια της «Συνόδου για την Γη» που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες κρατών απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για τη Βιοποικιλλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπάνιων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει