Βιωματικές δράσεις για το περιβάλλον

121

Βιωματικές δραστηριότητες για τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με τα Τμήματα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, από 09:00 έως 12:00, για 180 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των  Δημοτικών Σχολείων  7ο, 8ο, 17ο και 49ο (Δ’ και Ε’ τάξεις) του Ηρακλείου στο πάρκο της Όασης (φυτώριο Δήμου Ηρακλείου).

Τα βιωματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση  φυτών της πόλης -φύτευση καλλωπιστικών  φυτών, επίσης βιωματικά παιχνίδια για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Αντίστοιχα θα γίνει βιωματικό παιχνίδι  ανακύκλωσης-κατασκευές με φυσικά υλικά και θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα φυτέψουν μικρά φυτά, με την επίβλεψη του προσωπικού του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου και θα τους μοιραστούν τσάντες ανακύκλωσης και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει