ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΚΡΗΤΗΣ: Εγκαίνια με αναφορές στα ανθρωπόμορφα τέρατα

383

Στα πρωτόγνωρα περιστατικά που έχουν πρόσφατα δει το φως της δημοσιότητας, όπου οι γονείς  φέρονται στα παιδιά σαν ανθρωπόμορφα τέρατα, αναφέρθηκε από το Ηράκλειο, όπου εγκαινίασε το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως είπε, χθες προστέθηκε μία λαμπρή ψηφίδα στο πανελληνίως -και όχι μόνο- γνωστό ψηφιδωτό της πολύπλευρης φιλανθρωπικής του δράσης. «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» λειτουργούν, επίσης στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

«Η προστασία και φροντίδα των παιδιών  που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS  και στις Στέγες Νέων, τις οποίες ιδρύει και λειτουργεί το Σωματείο, προσφέρονται σε μακροχρόνια, συνεχή και σταθερή βάση. Έχει ως αφετηρία την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, με κατάλληλη ηθική, κοινωνική και επαγγελματική προετοιμασία, καθίσταται ικανό να παρέμβει αυτοδυνάμως στο κοινωνικό γίγνεσθαι» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως λόγω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο τόπος και ο λαός μας, το κοινωνικό κράτος δοκιμάζεται, πρωτίστως διότι το κράτος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ορισμένες υποχρεώσεις που του αναλογούν, ακόμη και κατά το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων υποχρεώσεων που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά.

«Σ’ αυτό πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η οικογένεια στην Ελλάδα πλήττεται σήμερα από πρωτόγνωρα φαινόμενα –εντελώς ξένα προς την ελληνική νοοτροπία και παράδοση- γονέων, οι οποίοι φέρονται στα παιδιά σαν ανθρωπόμορφα τέρατα. Βεβαίως μπορεί αυτά τα φαινόμενα ν’ αποτελούν, ευτυχώς, μια μικρή εξαίρεση από τον γενικό κανόνα των Ελλήνων γονέων, πλην όμως είναι ανάγκη να λάβουμε τώρα τ’ απαραίτητα μέτρα ώστε αυτές οι επικίνδυνες εμπειρίες να μην συνεχισθούν και, κυρίως, να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις» σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως βρίσκεται σε ένα χώρο-κιβωτό αγάπης που θα στεγάσει αγωνίες, θα απαλύνει πληγές και θα δώσει χαρά και όνειρα στα παιδιά, μα πάνω από όλα θα αφήσει τόπο στο όνειρο. Ένα όνειρο για μικρά παιδιά, αλλά και μια μεγάλη δικαίωση για όλους όσοι οραματίστηκαν, σχεδίασαν και βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτής της μοναδικής κιβωτού.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι η προστασία και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά  κρίνει τις αξίες και την ποιότητα μιας κοινωνίας, το πολιτικό και πολιτιστικό της επίπεδο.

Ο κ. Παυλόπουλος πριν αναχωρήσει  ξεναγήθηκε στους χώρους του Παιδικού Χωριού, συνομίλησε και χαιρέτησε τα μικρά παιδιά, τα οποία όπως τους είπε, του θυμίζουν ηλικιακά τα εγγονάκια του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει