Στο Ηράκλειο ο Ζαφείρης

327

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κος Ευστράτιος Ζαφείρης, θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στο Ηράκλειο για να παρουσιάσει τη νέα Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων.

Συγκεκριμένα ο κος Ζαφείρης θα παρουσιάσει τις αλλαγές που φέρνει το νέο πλαίσιο σε σχέση με την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων και τη διαχείριση των αποβλήτων  τους.

Η εκδήλωση, που θα αφορά μόνο ελαιουργούς και ελαιοτριβεία, γίνεται αύριο, Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι.

Με τα νέα δεδομένα δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα ελαιοτριβεία να εναρμονιστούν με τις ισχύουσες περιβαλλοντικές διατάξεις, απλοποιώντας τις διαδικασίες. Η εν λόγω ΚΥΑ εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2017 (ΦΕΚ 4333 Β’ 12/12/2017), αλλά υπάρχουν ακόμη ασάφειες, ενώ η ανταπόκριση των ελαιοτριβείων στη συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι ακόμη μικρή.

Η εκδήλωση είναι κλειστή δεδομένου ότι αφορά μόνο ελαιουργούς και επιχειρήσεις ελαιοτριβείων. Εξάλλου  την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, ο γενικός γραμματέας θα είναι βασικός εισηγητής στη συνάντηση εργασίας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με θέμα: «Σύνδεση αγροδιατροφής και δευτερογενή τομέα με τον τουρισμό».

Στόχος της συνάντησης  είναι να παρουσιασθούν οι τρόποι βέλτιστης αξιοποίησης των ελληνικών προϊόντων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει