Κινηματογραφή …

Ζωγραφικοί ήρωες

372

Δύο συναρπαστικές προσωπικότητες της ζωγραφικής και των κόμικ.

ΠΩΛ ΓΚΩΓΚΕΝ – GAUGUIN – VOYAGE DE TAHITI

ΠΩΛ ΓΚΩΓΚΕΝ - GAUGUIN - VOYAGE DE TAHITIΣκην.: Εντουάρ Ντελίκ

Πρωτ.: Βενσάν Κασέλ, Tuheï Adams, Μαλίκ Ζιντί

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο γάλλος ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν αφήνει το Παρίσι και την πολυμελή οικογένειά του που αποφασίζει να μην τον ακολουθήσει, κι εγκαθίσταται στο νησί της Ταϊτής, όπου ερωτεύεται μια ιθαγενή κι αφοσιώνεται αποκλειστικά στη ζωγραφική.

Βιογραφικό δράμα το οποίο αναπαριστά την περίοδο που ο Γκωγκέν έζησε στη Γαλλική Πολυνησία, βασισμένο στα δημοσιευμένα απομνημονεύματα του ζωγράφου.

Η ισχνότητα της πλοκής προκαλεί συχνά πλατειάσματα, αλλά τουλάχιστον ο εξαιρετικός Κασέλ αποδίδει τον καλλιτέχνη με πολύμορφη, θετική κι αρνητική  εμμονικότητα, ενώ η μυστηριακά εξωτική φωτογραφία του Πιέρ Κοτερό κι ο αργός ρυθμός του μοντάζ από τον Γκερίκ Καταλά αντανακλούν την έμπνευση, τη νωχελικότητα, το συναισθηματικό και βιοποριστικό αδιέξοδο, καθώς και την υπαρξιακή κρίση του ζωγράφου.

DEADPOOL 2

Σκην.: Ντέιβιντ Λιτς

Πρωτ.: Ράιαν Ρέινολντς, Τζος Μπρόλιν, Μορίνα Μπάκαριν, Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Ζάζι Μπιτς, Τι Τζέι Μίλερ

Ο Deadpool αναλαμβάνει να προστατέψει ένα μικρό μεταλλαγμένο αγόρι με υπερδυνάμεις, το οποίο καταδιώκει ο Cable που έχει ταξιδέψει από το μέλλον για να το σκοτώσει.

Περιπέτεια φαντασίας που συνεχίζει την πρώτη ταινία του 2016, την οποία είχε σκηνοθετήσει ο Τιμ Μίλερ. Μετά από τα σχετικά επιτυχημένα «John Wick» (συν-σκηνοθεσία με τον Τσαντ Σταλέσκι, 2014) και «Atomic Blonde» (2017), ο πρώην κασκαντέρ και ραγδαία ανερχόμενος σκηνοθέτης δράσης Λιτς συνεχίζει επάξια αυτό που ξεκίνησε με πολλή δεξιότητα ο Μίλερ, παραδίδοντας ουσιαστικά μια μεγεθυμένη, εκδοχή της πρώτης ταινίας: ακριβότερη, πλουσιότερη, θεαματικότερη κι εξίσου, αν όχι περισσότερο αστεία, παρότι ομολογουμένως είναι φανερή η έλλειψη του στοιχείου της έκπληξης που έκανε το πρώτο μέρος τόσο ανατρεπτικά αστείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει