Σήμερα οι εργασίες για το δίκτυο φοιτητών

205

Το Συνέδριο Εθνικών Αντιπροσώπων του δικτύου φοιτητών Erasmus ξεκινά σήμερα στο Ηράκλειο με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του γραφείου Europe Direct.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει 110 εκπροσώπους από 40 συνολικά χώρες της Ευρώπης και θα πραγματοποιηθεί από σήμερα , Πέμπτη, ως την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και το πρόγραμμα Erasmus σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και ζητήματα που άπτονται της χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.

«Ύστερα από διαγωνισμό μεταξύ άλλων χωρών, καταφέραμε να κερδίσουμε τη διοργάνωση ενός πολύ σημαντικού συνεδρίου που τιμά τη χώρα, την πόλη, αλλά και τα πανεπιστήμιά μας.

O λόγος για το συμβούλιο των εκπρόσωπων (CNR). Το συνέδριο διεξάγεται 4 φορές το χρόνο, για 4 μέρες, σε πόλεις, από τις 40 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο σύλλογος» αναφέρουν οι διοργανωτές, εξηγώντας πως το συνέδριο διοργανώθηκε στο Aveiro, της Πορτογαλίας στον Σεπτέμβρη ενώ τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Το συνέδριο είναι πολύ ημαντικό για τον σύλλογο φοιτητών Erasmus αλλά και για την προβολή του νησιού μας, γιατί θα φέρει εκπροσώπους του δικτύου Erasmus από 40 διαφορετικές χώρες, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του ESN International.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει