Ο “λακισμός” και ο “λαϊκισμός”…

372

«Νεαρή μητέρα με συνεργό τη μητέρα της δολοφονεί το νεογέννητο βρέφος φιμώνοντάς το και πετώντας το στα σκουπίδια». «Νεαρή πετά το νεογέννητο στο φωταγωγό για να μη μάθει κανείς για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της».«Μητροκτόνος δολοφονεί με 38(!) μαχαιριές τη μητέρα του και για τρεις ημέρες κάθεται δίπλα στο άψυχο και κατακρεουργημένο πτώμα της».

«Ιερέας ασελγούσε σε εντεκάχρονο κοριτσάκι με τη συναίνεση της μητέρας του». «Σπείρα έκλεβε συστηματικά αντικαρκινικά φάρμακα από δημόσια νοσοκομεία πουλώντας τα στο εξωτερικό με κέρδη εκατομμυρίων ευρώ». «Στο Σχιστό δολοφονεί νέος την άστεγη που κατά την ερωτική πράξη του λέρωσε τα σεντόνια».

«Εικοσάχρονος χρήστης ναρκωτικών πεθαίνει στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και για τρεις ολόκληρες μέρες δεν τον αναζητά κανείς». «37χρονη κοπέλα, στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της αναζητείται για δυο εβδομάδες με σοβαρές υπόνοιες να δολοφονήθηκε από το φίλο της, πατέρα δυο μεγάλων παιδιών πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει».

«Σε κωμόπολη, επτά νεαροί σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, απομακρύνονται απ’ το χώρο και επιστρέφουν όλοι μεθυσμένοι με δυο απ’ αυτούς να νοσηλεύονται».Αυτές είναι μερικές απ’ τις «ειδήσεις» των τελευταίων ημερών, δείγμα μιας κοινωνίας άρρωστης, αποπροσανατολισμένης σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης. Μια κοινωνία που θα μπορούσε η «οικονομική κρίση» να αποτελεί το άλλοθι της νόσου της, αλλά τα αίτια μάλλον είναι πολύ πιο βαθιά και πολύ πιο σύνθετα. Η «νομική» προσέγγιση θα ψάξει σίγουρα τα «ψυχολογικά» προβλήματα των θυτών, αλλά η «κοινωνιολογική» θα ανιχνεύσει τις παθογένειες που συσσωρεύτηκαν από τη στιγμή που κάποιοι μας … «ξεβλάχεψαν»!

Σε μια κοινωνία της «ευκολίας», του κάθε είδους «Λακισμού» και «λαϊκισμού», όπου κάθε είδους  φτερωτοί «Λάκηδες» διαμορφώνουν τη νεοελληνική κουλτούρα, ευδοκίμησε η άποψη πως «μόνο η ζωή και η πάρτη μου έχει αξία». Η ανθρώπινη ζωή δεν φαίνεται πλέον να αξίζει περισσότερο από αυτήν ενός σκυλιού ράτσας. Η ανοχή όλων μας, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπου η διαφθορά είναι η «μαγκιά» και η ηθική είναι η «αφέλεια» δημιούργησαν μια κακοήθεια που φαίνεται να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όταν το δελτίο ειδήσεων –δεν είναι σχήμα λόγου ή επινόηση του γράφοντος- αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα παραλειπόμενα της Γιουροβίζιον με την Ισραηλινή «κιτσάτη» και τη δική μας «μοδάτη» να κλαίνε από συγκίνηση, πριν το ρεπορτάζ ταξιδέψει στο μακελειό της Γάζας και τα πλάνα των φόνων διαδεχτεί το πεντάλεπτο ρεπορτάζ από τη… Μύκονο, όπου ζευγάρι τουριστών πλήρωσε 19.80 ευρώ δύο τηγανητά αβγά, δίνεται το σύνθημα για το πού πηγαίνει η κοινωνία μας.

Η κοινωνία μας πηγαίνει ακριβώς εκεί που την οδήγησαν∙ όχι σήμερα, ούτε χθες, αλλά επί μακρόν οι «φωστήρες» της,∙ οι ταγοί της, πολιτικοί, θρησκευτικοί, αθλητικοί, πολιτιστικοί, θεσμοί «αξιοσέβαστοι», υποκριτές, «οφσορούχοι» πολιτικάντηδες και λοιποί «αστέρες» των δεξιώσεων και της «φιλανθρωπίας».

Υγ. Στο ίδιο δελτίο ειδήσεων υπήρχε και αποκλειστική συνέντευξη και με το … «διάδοχο» Παύλο! Έτσι για να «δέσει το γλυκό»!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει