Έτσι θα “ξεδιψάσει” το Κράσι

766

Με την κατασκευή νέου αγωγού και τη μεταφορά νερού από τον οικισμό Γωνιών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα λειψυδρίας στο χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου.

Για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τεχνικό δελτίο, εγκρίνοντας το ποσό των 290.000 ευρώ που απαιτείται σύμφωνα με τον Δήμο Χερσονήσου και την τεχνική μελέτη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Στην υπογραφή της έγκρισης από τον περιφερειάρχη ήταν παρόντες ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Νίκος Αργυράκης, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ Μανόλης Κοσμαδάκης, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κρασίου Κώστας Αργυράκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου, ευχαριστώντας παράλληλα τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία και στήριξη στη λύση του άμεσου κοινωνικού προβλήματος.

Ο δήμαρχος, τα στελέχη της ΔΕΥΑΧ και ο εκπρόσωπος της κοινότητας Κρασίου πρόσθεσαν ότι «τα προηγούμενα χρόνια ο οικισμός του Κρασίου διέθετε άφθονο νερό από τις ομώνυμες πηγές για τις υδατικές του ανάγκες και επιπλέον περίσσευε νερό το οποίο διοχετευόταν σε παραπλήσιους οικισμούς με πρόβλημα ύδρευσης.

Τις τελευταίες περιόδους όμως λόγω και της μεγάλης ανομβρίας το νερό του οικισμού δεν επαρκεί κάνοντας επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς νερού από άλλη περιοχή».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει