επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

254

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά! Της Αναλήψεως του Κυρίου σήμερα, για όσους το λησμονούν, και στην Ντία γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ σα να ’ναι ψες μα πάνε τόσα χρόνια… Σαν σήμερα κάθε χρόνο στα μικράτα μας κάναμε το πρώτο μπάνιο. Και οι μεγαλύτεροι βουτούσαν για να πιάσουν τη «μαλλιαρή» (την πιο χορταριασμένη πέτρα του βυθού) όπως επιτάσσει το έθιμο.

ΣΗΜΕΡΑ είναι και η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας. Ο Αμβρόσιος και ο Κατσίκης δεν γιορτάζουν!

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ πάει από τα ψηλά στα ψηλότερα και ένας κρύος ιδρώτας μάς λούζει, αναλογιζόμενοι πού μπορεί αν φτάσει ο υδράργυρος στους θερμότερους μήνες που ακολουθούν.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΜΑ χειρότερο, αν και οι θάλασσες γαλήνιες, οι πνιγμοί ξεκίνησαν κιόλας.

ΗΡΩΙΚΗ έξοδο έκανε από το ΣτΕ ο πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, Νίκος Σακελλαρίου. Ούτως ή άλλως, έβγαινε στη σύνταξη στις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος φεύγοντας κατήγγειλε τον ορατό κίνδυνο μείωσης των συντάξεων που θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση τους συνταξιούχους.

ΜΙΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ, μια τα χάνουν η Φώφη και ο Σταύρος στην ισορροπία τρόμου του ΚΙΝ.ΑΛ. Πάντως, στη χθεσινή συνάντησή τους Γεννηματά και Θεοδωράκης τα βρήκαν και το κλίμα ήταν καλό. Μέχρι να στραβώσει πάλι και να το φάει ο γάιδαρος…

ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ απόφαση ήταν να επιβληθεί «ηλεκτρονικό χαράτσι» 2% σε υπολογιστές, tablets και έξυπνα κινητά. Αλλά το πήραν χαμπάρι οι… ηλίθιοι χρήστες και η κυβέρνηση το επανεξετάζει, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις υπουργού που είχε βάλει την υπογραφή του!

ΝΟΜΟΣ του κράτους έγινε η ελεύθερη καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης. Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι εποπτεύουσα αρχή είναι η ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή πάλι Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κυνηγητό και τέτοια;

ΕΠΕΙΔΗ ό,τι γίνεται στην Αμερική μετά από μερικά χρόνια έρχεται και στην Ελλάδα, ανησυχώ -για να μην πω τρομάζω. Το 1/4 των Αμερικανών περνά όλη τη μέρα του μέσα στο σπίτι. Η γενιά του «όλη μέρα μέσα» απειλεί και την Ελλάδα.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ  όσο είναι καιρός και πριν σας πιάσουν τα σχετικά σύνδρομα, ρίξτε το έξω, κυριολεκτικά. Κανείς δεν εγγυάται ότι ο αέρας του σπιτιού είναι καθαρότερος από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα.

 

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει