ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ:  Σε… ομηρεία οι υποψήφιοι οδηγοί

349

Σε ομηρεία βρίσκονται εκατοντάδες υποψήφιοι διπλωμάτων οδήγησης, αλλά και οι εκπαιδευτές τους, εξαιτίας για μία ακόμα φορά της αποχής των υπαλλήλων του Μηχανολογικού.

Οι αποχή τους μετρά σήμερα την 17η ημέρα κι έχει οδηγήσει για δεύτερη χρονιά σε χάος. Αφού η κατάσταση έφθασε στα άκρα, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης δεσμεύθηκε απέναντι στους εκπαιδευτές, ότι η λύση θα έρθει άμεσα κι ενδεχομένως το πρόβλημα θα λήξει ακόμα και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών προχωρούν σε αποχή από τα καθήκοντά τους, αφού αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και πέρυσι, με τους υποψήφιους οδηγούς να βρίσκονται σε τέλμα.

Παρά τη διαλλακτικότητα που υπάρχει από την πλευρά της Περιφέρειας και τη διάθεση για επίλυση του προβλήματος σε ένα πλαίσιο συναίνεσης, φαίνεται ότι αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Έτσι ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται εντός του ωραρίου των υπαλλήλων και όχι μετά το πέρας του.

Ταυτόχρονα ο αντιπεριφερειάρχης έχει κάνει σαφές ότι όποιος από τους εξεταστές συνεχίσει να διαμαρτύρεται, θα οδηγηθεί στο Πειθαρχικό, ώστε να ελεγχθεί το παράπτωμα και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

 υποψήφιοι διπλωμάτων οδήγησης
Ακόμα και σήμερα αναμένεται η λήξη της αποχής για να αρχίσουν ξανά οι εξετάσεις.

Στο μεταξύ, ακόμα κι αν η αποχή σταματήσει σήμερα, τα προβλήματα δεν πρόκειται να σταματήσουν, αφού έχουν δημιουργηθεί στοίβες από καρτέλες υποψηφίων που προετοιμάζονται για να δώσουν εξετάσεις και να αποκτήσουν δίπλωμα. Μέχρι και χθες, η αναμονή έφθανε τα 1.000 άτομα, με τον αριθμό να μεγαλώνει διαρκώς. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν την αποχή πραγματοποιούνταν περίπου 125 – 130 εξετάσεις την εβδομάδα, ενώ όπως υπολογίζεται, για μια ομαλή κατάσταση εξετάσεων, θα έπρεπε σε εβδομαδιαία βάση να εξετάζονται 190 υποψήφιοι.

Με βάση τα υφιστάμενα νούμερα, αλλά και το γεγονός ότι ο αριθμός των υποψηφίων αυξάνεται, θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες έως ότου η κατάσταση επανέλθει σε φυσιολογικό ρυθμό.

Τα δεδομένα από τη μία πλευρά δημιουργούν προβλήματα σε εξεταστές και υποψήφιους, ενώ από την άλλη εκθέτουν το Μηχανολογικό, στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα, ενώ ως υπηρεσία τη «διαφημίζει» ως μία από τις καλύτερες περιφερειακές και μάλιστα βραβευμένες υπηρεσίες στην Ευρώπη.

Ελπίδα όλων είναι το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα, με τις εκτιμήσεις να θέλουν την σχετική απόφαση να κοινοποιείται ενδεχομένως και σήμερα στους υπαλλήλους του Μηχανολογικού και τις εξετάσεις να εκκινούν λογικά, αν λάβει κανείς υπόψη και τις αγκυλώσεις του δημόσιου τομέα, από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει