ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΙΤΕ: Ποιοι διεκδικούν το Ινστιτούτο Λέιζερ

Ζητείται (νέος) διευθυντής

3.801

Νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες για το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Χθες έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του διευθυντή του ΙΗΔΛ- ΙΤΕ και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνουν γνωστά τα ονόματα των επιστημόνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

 Ο κ. Αναστασιάδης, Ο κ. Στρατάκης και Ο κ. Συβρίδης

Ο νυν διευθυντής του Ινστιτούτου, δρ Σπύρος Αναστασιάδης, επιβεβαίωσε χθες στην «Π» ότι επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του και έχει υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση. Βρίσκεται στο «τιμόνι» του ΙΗΔΛ- ΙΤΕ από τον Μάιο του 2013 και έχει τη δυνατότητα από τον νόμο να πραγματοποιήσει μέχρι δύο θητείες.

Υποψηφιότητα, όμως, υπέβαλε και ο ερευνητής του Ινστιτούτου, δρ Μανώλης Στρατάκης, όπως ο ίδιος ανέφερε χθες στην «Π».

Ένα όνομα που ακούγεται για τη διεκδίκηση της θέσης είναι του καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Συβρίδη.

Όπως είναι γνωστό, οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ταχυδρομικώς και ενδέχεται κάποιοι φάκελοι να φτάσουν τις επόμενες ημέρες. Για αυτό τον λόγο, ενώ χθες έληξε η προθεσμία που όριζε η προκήρυξη που «έτρεχε» από τις 15 Μαρτίου, δεν ήταν δυνατό να ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα των υποψηφίων διευθυντών του Ινστιτούτου. Μόλις γίνει γνωστό ποιοι θα είναι υποψήφιοι, αναμένεται να οριστεί η επταμελής επιτροπή επιστημόνων που θα αξιολογήσει τα πρόσωπα.

Η διαδικασία προβλέπει πως οι ερευνητές του ΙΗΔΛ- ΙΤΕ θα εκλέξουν δύο επιστήμονες του Ινστιτούτου για να συμμετέχουν στην επιτροπή ενώ το Υπουργείο Παιδείας θα ορίσει τα υπόλοιπα πέντε άτομα που θα την απαρτίσουν.

Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις των υποψηφίων ενώπιον των ερευνητών και του προσωπικού του Ινστιτούτου και, τέλος, θα γίνει η επιλογή του νέου διευθυντή. Η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που λήγει η θητεία του κ. Αναστασιάδη.

Διεθνές ενδιαφέρον για το Αστροφυσικής

Σημειώνεται πως ως τις 20 Ιουνίου είναι ανοιχτή η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του διευθυντή του νέου Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ που αναμένεται να λειτουργεί ως το τέλος του χρόνου.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα επιστήμονες από το εξωτερικό επικοινωνούν με το ΙΤΕ προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για το Ινστιτούτο.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ερευνητές του ΙΤΕ και του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης θα υποβάλουν υποψηφιότητα για τη θέση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει