Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στο Άγιον Όρος

330

Το Άγιο Όρος επισκέπτεται ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, στον   οποίο επεφύλαξαν λαμπρή υποδοχή τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, υπό τον πρωτεπιστάτη γέροντα Χριστόφορου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου έφτασε στο Πρωτάτο,   συνοδευόμενος από τους   μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιο και Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο, τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο, τον αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου αρχιμανδρίτη κ. Δανιήλ Μπιάζη, τον έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο κ. Αθηνόδωρο Παπαευρυπιάδη και άρχοντες Οφφικίαλους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Αμέσως μετά την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιστορικό Ναό του Πρωτάτου, ο πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους προσφώνησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ευχαριστώντας Τον για την άφιξή του στο Περιβόλι της Παναγιάς.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Θεόδωρος που επισκέπτεται για τρίτη φορά το Άγιο Όρος από τότε που εξελέγη στον Θρόνο του Αγίου Μάρκου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον «Πρεσβύτερο Αδελφό του» Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Επίσης, ευχαρίστησε την Ιερά Κοινότητα για την υποδοχή, ενώ στη συνέχεια προσκύνησε την ιερά εικόνα του «Άξιον εστίν».

Στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον παρευρισκόμενο στο Άγιο Όρος υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, προς τον οποίο απευθυνόμενος ο Πατριάρχης ζήτησε να μεταφέρει τις θερμότερες ευχές του και τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του προς το Πατριαρχείο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος έγινε επίσημα δεκτός από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, υπό τον καθηγούμενό της Αρχιμανδρίτη κ.Παρθένιο και πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής.

Αργότερα, τελέστηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου – καθίσματος της Ιεράς Μονής, προς τιμήν του ιδρυτή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αγίου Μάρκου, με την παρουσία του Πατριάρχου και του Καθηγουμένου, όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας, εις μνήμην του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου και όλων των τελειωθέντων στο τραγικό δυστύχημα του Σινούκ, το 2004.

Οι εκδηλώσεις των εγκαινίων της Εκκλησίας θα συνεχιστούν σήμερα  με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει