Ευρωπαϊκό βραβείο στο 1ο Γυμνάσιο

960

Το βραβείο «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» έλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, σε εκδήλωση, που οργανώθηκε στο Υπουργείο Παιδείας την προηγούμενη βδομάδα. Η απονομή βραβείων και επαίνων στους συμμετέχοντες στη δράση «Erasmus+ Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» έγινε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών  που αποτελεί την Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης.

Το βραβείο «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» έλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

To 1o Γυμνάσιο Ηρακλείου συμμετείχε στη δράση αυτή με το εκπαιδευτικό υλικό «Γνωριμία με τον Μινωικό Πολιτισμό. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. To Παλάτι της Κνωσού» στη γερμανική γλώσ- σα, που χρησιμοποιήθηκε με αφορμή την αδελφοποίηση του σχολείου με το γερμανικό σχολείο Albertus-Magnus Gymnasium της Βαυαρίας.

Το ίδιο υλικό  χρησιμοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα για την επίσκεψη στο Μουσείο και την Κνωσό  μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Comenius του σχολείου. Υπεύθυνες καθηγήτριες είναι οι Περδικάκη Άννα, καθηγ. Γερμανικών και Κακανδρή Μαρία καθηγ. Αγγλικών.

Η Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών με απώτερο στόχο τη συμβολή στις διαδικασίες αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών»  είναι μια διάκριση που απονέμεται σε φορείς που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει