Ερώτηση Κεγκέρογλου για τις αναμονές στα χειρουργεία

255

Ερώτηση στη Βουλή για τις πολύμηνες αναμονές των ασθενών, προκειμένου να χειρουργηθούν κατέθεσε ο γραμματέας της ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή χθεσινό ρεπορτάζ της “Π”.

Οπως τονίζει, “με τη λίστα οξύνθηκαν αντί να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα στα χειρουργεία” και αναφέρει ότι “πάρα πολύ μεγάλη αναμονή παρατηρείται για τους ασθενείς που περιμένουν για να κάνουν ένα χειρουργείο, το οποίο μάλιστα πολλές φορές είναι καθοριστικό για την ίδια τους τη ζωή, αφού εκατοντάδες ασθενείς από την Κρήτη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα εξυπηρετούνται από τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών αλλά και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η πολύμηνη αναμονή υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις και τους 12 μήνες.

Οι ελπίδες βέβαια τώρα στρέφονται  στη νέα χειρουργική αίθουσα που άνοιξε στο Βενιζέλειο, και αναμένεται να ανακουφίσει κάπως την κατάσταση, όμως οι ανάγκες διαρκώς αυξάνουν και δεν πρέπει να αφεθεί στο αποτυχημένο σύστημα να την αφομοιώσει”.

Ο βουλευτής ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Υγείας “σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε νοσηλευτικό-ιατρικό –παραϊατρικό-βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας; Επίσης τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της πολύμηνης αναμονής για τα χειρουργεία και να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα γίνεται;”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει