Έμαθαν να ανακυκλώνουν!

226

Έμαθαν να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό και μέταλλο και παίρνουν βραβείο!

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ πραγματοποιούν την εκδήλωση του έργου «Πρόληψη για Μαθητές» την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου.

Στόχος είναι η ενημέρωση των αρμόδιων τοπικών αρχών, των δασκάλων και των σχολικών εκπροσώπων, αλλά και του ευρύτερου κοινού για τις επερχόμενες δράσεις του έργου «Πρόληψη για Μαθητές» και η παρουσίαση και διάδοση των σχετικών με την πρόληψη θεμάτων και πρακτικών.

Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με την απονομή των βραβείων για το «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» που διοργανώνουν ο ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και ο Δήμος Χερσονήσου στα σχολεία. Η βράβευση θα γίνει από τον δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη και τον πρόεδρο του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας, Βαρδή Φραγκιαδάκη.

Το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τη δράση της ανακύκλωσης, να αναγνωρίσουν τα υλικά, τις ιδιότητές τους, να γνωρίσουν τις μεθόδους ανακύκλωσης υλικών, να ενημερωθούν γα τις προτεινόμενες μεθόδους εκτροπής και, τέλος, να κατασκευάσουν χρηστικά αντικείμενα με την χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Σημειώνεται πως το έργο «Πρόληψη για Μαθητές» χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες Δράσεις Με Τους Πολίτες» στον Άξονα «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει