ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ: Μαντινάδες και αγάπη μετέφερε στους δύο αξιωματικούς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

259

«Ο άντρας που’ χει με αρχές όμορφες μεγαλώσει / στον κόσμο πράμα δεν μπορεί να τόνε ταπεινώσει».

Αυτή τη μαντινάδα αφιέρωσε ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης στου δύο Έλληνες αξιωματικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, επισκεπτόμενος τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο ευρωβουλευτής. κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, μετέφερε στους δύο Έλληνες αξιωματικούς την αγάπη ολόκληρου του έθνους, όπως είπε, ενώ τόνισε παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο με ψήφισμά του ζητά με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης εθνικής αλλά και ευρωπαϊκή προτεραιότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος και πρόσθεσε:

«Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν ευρωπαϊκά σύνορα.

Είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά  την άμεση απελευθέρωσή τους».

Ο ευρωβουλευτής μετά την επίσκεψη του στους δύο στρατιωτικούς επισκέφθηκε και τους γονείς τους, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε σχετικά για το θέμα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως υποστήριξε, από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών.

«Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους» καταλήγει σε δήλωση του ο κ. Κεφαλογιάννης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει