Επιστήμη της Ακουστικής στην Κρήτη

307

Στο κέντρο της επιστήμης της Ακουστικής για όλο το κόσμο θα βρεθεί η Κρήτη την περίοδο 26 με 31 Μαΐου αφού θα φιλοξενήσει μια σειρά από σημαντικές δράσεις.

Η Ακουστική ως γνωστόν καλύπτει όλους τους κλάδους της έρευνας και της τεχνολογίας που σχετίζονται με τον ήχο, ως μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων αλλά και γενικότερα των έμβιων όντων.

Συγκεκριμένα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Creta Maris θα φιλοξενηθούν τα εξής:

26 Μαΐου– Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ακουστικής (European Acoustics Association), η οποία είναι η επιστημονική ένωση ομπρέλα για όλες τις εθνικές ακουστικές επιστημονικές εταιρείες και ινστιτούτα της Ευρώπης. (https://euracoustics.org/).

27 Μαΐου– Γενική Συνέλευση των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ακουστικής με συμμετοχή των προέδρων και εκπρόσωπων των επιστημονικών εταιρειών και ινστιτούτων της Ευρώπης.

27 Μαΐου – 31 Μαΐου – Διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου EURONOISE 2018 με συμμετοχή περισσότερων από 600 Συνέδρων ειδικών σε θέματα ακουστικής από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο εστιάζεται κυρίως στη μελέτη και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που προέρχονται από τον θόρυβο, εστιάζει μεταξύ των άλλων και στη σχέση του θορύβου με την υγεία, αλλά επεκτείνεται και σε περισσότερα θέματα ακουστικής. (www.euronoise2018.eu).

Παράλληλα με το Συνέδριο, στον ίδιο χώρο, θα οργανωθεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με εφαρμογές της ακουστικής και ειδικότερα σε θέματα ελέγχου και καταπολέμησης του θορύβου, με συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών στον κλάδο τους.

31 Μαΐου. – Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Ακουστικής (International Commission for Acoustics – ICA) (http://www.icacomission.org), η οποία είναι ο παγκόσμιος φορέας συντονισμού των επιστημονικών ενώσεων, εταιρειών και ινστιτούτων όλου του κόσμου.

Πρόεδρος της ως άνω Επιτροπής για το διάστημα 2016-2019 είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρύτανης Μιχάλης Ταρουδάκης, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Το συντονισμό των ανωτέρω δράσεων έχει αναλάβει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ακουστικής (www.helina.gr) που εδρεύει στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει