Γιατί έρχεται στην Κρήτη ο Κάρολος

ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟΣ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
Εντυπωσιάστηκε ο Κάρολος από τις ομορφιές της Ελλάδας

2.191

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ήταν ο τελευταίος σταθμός στην Αθήνα του πρίγκιπα Κάρολου, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Ελλάδα από την Κρήτη.

Από την επίσκεψη στο Αβέρωφ
Από την επίσκεψη στο Αβέρωφ

Νωρίτερα ο πρίγκιπας είχε παραστεί σε δεξίωση για τη λήξη εργασιών συνεδρίου, που συνδιοργάνωσαν το Βρετανικό Συμβούλιο και η Βρετανική Πρεσβεία, για τη διασυνοριακή τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit.

επίσκεψή στην Αθήνα του πρίγκιπα Κάρολου

Ο πρίγκιπας Κάρολος πραγματοποίησε παράλληλα επισκέψεις στο βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo και την ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant. Στη συνέχεια μετέβη στον Φλοίσβο, όπου πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίδειξη από το βρετανικό σμήνος Red Arrows και ελληνικά μαχητικά.

επίσκεψή στην Αθήνα του πρίγκιπα Κάρολου - συνάντηση με Βαρδινογιάνη
Ο πρίγκιπας θα συνοδεύεται στην Κρήτη από το ζεύγος Βαρδινογιάννη

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε επίσης το Φάληρο όπου περιηγήθηκε στο θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς».

Η δούκισσα της Κορνουάλης με τη Λυδία Κονιόρδου
Η δούκισσα της Κορνουάλης με τη Λυδία Κονιόρδου

Στο παράλληλο πρόγραμμά της, η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα επισκέφτηκε τη Μονή Καισαριανής, όπου την υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Η δούκισσα ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής και συμμετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές από τη Σχολή Παναγιωτόπουλου, με κύριο παιδαγωγικό θέμα το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος».

Από τη συνάντηση της Καμίλα με μαθητές
Από τη συνάντηση της Καμίλα με μαθητές

Η δούκισσα διάβασε στους μαθητές από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο το Κεφάλαιο 6 του βιβλίου, ενώ ακολούθησε η ανάγνωση του ίδιου κεφαλαίου στα ελληνικά, από τη Λυδία Κονιόρδου.

Οι μαθητές της Σχολής από την πλευρά τους παρουσίασαν την αντίστοιχη θεατρική σκηνή.

Αφορμή για το συγκεκριμένο δρώμενο ήταν η ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Η ημέρα του πριγκιπικού ζεύγους άρχισε με μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν την ευκαιρία, να γευτούν κουλούρι

Η ημέρα του πριγκιπικού ζεύγους άρχισε με μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν την ευκαιρία, να γευτούν κουλούρι Θεσσαλονίκης, να δοκιμάσουν παραδοσιακούς λουκουμάδες, να πιούν καφέ στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και να χαιρετίσουν τους περαστικούς, ενώ επισκέφθηκαν και την Εκκλησία της Καπνικαρέας.

Επίδειξη με Red Arrows και Mirage 2000-5 παρακολούθησε ο πρίγκιπας της Ουαλίας
Επίδειξη με Red Arrows και Mirage 2000-5 παρακολούθησε ο πρίγκιπας της Ουαλίας

 

Διαβάστε επίσης: 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει