Με ομιλία για το ΣΤΡΕΣ η 1η Πανηγυρική Συνεστίαση Μαρτίου του Ρ.Ο.Η.-Candia

573

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηράκλειο-Candia πραγματοποίησε την 1η Πανηγυρική Συνεστίαση Μαρτίου την Τρίτη 27/03/2018 στο ξενοδοχείο Marin dream με ομιλήτρια το μέλος του Ομίλου μας, ροτ. ΠΕΡΣΑ ΚΥΒΕΛΟΥ, π. Γενικός Ιατρός, Ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ιατρικής Εταιρείας Προηγμένης Ομοιοπαθητικής και η ομιλία της είχε θέμα: «ΕΛΕΓΧΟΣ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του ΣΤΡΕΣ  – Προηγμένη Ομοιοπαθητική».

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν πολλά μέλη, φίλοι-υποστηρικτές των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας. Παρακολουθήσαμε με πολύ μεγάλο και αμείωτο ενδιαφέρον την ομιλία.

Με ομιλία για το ΣΤΡΕΣ η 1η Πανηγυρική Συνεστίαση Μαρτίου του Ρ.Ο.Η.-Candia

Η Πέρσα, με την τεράστια πείρα και την πολύχρονη εμπειρία της κατάφερε, με τη μεστή και παραστατική της ομιλία, να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η ομοιοπαθητική στον έλεγχο και στη διαχείριση του στρες.  Μας ενημέρωσε για τη βιοανάδραση, η οποία είναι μέθοδος νευροφυσιολογίας, κατά την οποία μπορεί ο καθένας μας να εκπαιδευθεί στον έλεγχο και την διαχείριση του στρες, του φόβου και του άγχους και να μάθει πώς να απευαισθητοποιείται από τους στρεσογόνους παράγοντες.

Με ομιλία για το ΣΤΡΕΣ η 1η Πανηγυρική Συνεστίαση Μαρτίου του Ρ.Ο.Η.-Candia

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ζωντανή μέτρηση του στρες σε άτομα από το κοινό και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. Η μέτρηση του στρες έγινε με ειδικά μηχανήματα με τα οποία ο εξεταζόμενος συνδέεται με ειδικό πρόγραμμα στο computer και παρατηρεί με τη βοήθεια του γιατρού τις αλλαγές των φυσιολογικών μηχανισμών του κάτω από την επίδραση στρεσογόνων παραγόντων.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν πολύ ικανοποιημένοι, διότι αντιλήφθηκαν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις περιόδους έντασης και στρες με σύμμαχο τη βιοανάδραση.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας, ο πρόεδρος του Ομίλου Αριστοτέλης Μαρκάκης παρέδωσε στην αγαπ. Πέρσα Κυβέλου ένα ΕΝΘΥΜΙΟΝ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ για την εξαιρετική και ενδιαφέρουσα ομιλία της.

Ακολούθησε η εισδοχή νέου μέλους, η πρώτη για την ροτ. χρονιά 2017-2018. Στο νέο μέλος, τη Ρένια Φραγκάκη, ο πρόεδρος του Ομίλου καρφίτσωσε στο πέτο της τον οδοντωτό τροχό (σήμα Ρόταρυ), καθώς και το σήμα της ροτ. χρονιάς 2017-2018, και ο Γραμματέας τής παρέδωσε πλήρη φάκελο με έντυπο υλικό για τη δομή και τη λειτουργία του Ομίλου μας.

 

Για τον Ροταριανό Όμιλο Ηράκλειο-Candia

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας                

Αριστοτέλης ΜΑΡΚΑΚΗΣ                       Εμμανουήλ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει