Ζωντάνεψε ένα ολόκληρο χωριό: Έδωσαν ξανά ζωή στην Εθιά!

761

«Ξαναζωντανεύει» η Εθιά, το άλλοτε ερειπωμένο χωριό των Αστερουσίων.

Αυτό τόνισαν  στους χαιρετισμούς τους οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων στη τελετή των εγκαινίων του κτηρίου του «Συνδέσμου Ανάπλασης Εθιας» που έγιναν χιες στο ιστορικό χωριό, ευχαριστώντας παράλληλα δημόσια τον παριστάμενο περιφερειάρχη.

Στόχο να ζωντανέψει ξανά το άλλοτε ερειπωμένο χωριό Εθιά έχουν κάτοικοι και φορείς, οι οποίοι εγκαινίασαν χθες το κτήριο «Συνδέσμου Ανάπλασης Εθιάς».

φορείς εγκαινίασαν χθες το κτήριο «Συνδέσμου Ανάπλασης Εθιάς»

Στην τελετή των εγκαινίων, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, αλλά και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισαν πως η Εθιά μπορεί να πάρει ζωή ξανά, χάρη στη θέληση και την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους αλλά και την καθοριστική συμβολή των αναγκαίων έργων, της ανάπλασης του οικισμού, της έμπρακτης στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου, φορέων-υπηρεσιών, ιδιωτών-δωρητών.

Στη διάρκεια των εγκαινίων τελέστηκε στον χώρο του κτηρίου αγιασμός, ενώ τα εγκαίνια έγιναν από τον περιφερειάρχη, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το σύνδεσμο, τους τοπικούς φορείς, τον Δήμο, τις Υπηρεσίες, τονίζοντας το χρέος της περιφέρειας να βοηθήσει και να στηρίξει το έργο τους και τον τόπο.

Στη σημαντικότητα των έργων για το ξαναζωντάνεμα του οικισμού αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Αρναουτάκης, όσο και ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο εφημέριος Μιχαήλ Βελεγράκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ανάπλασης Εθιάς, Νίκος Μαθιουδάκης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ροτασίου – Εθιάς Γιάννης Γαρεφαλάκης, αλλά και ο Γιώργος Βελεγράκης, δωρητής του οικοπέδου όπου ανεγέρθηκε το κτήριο. Παράλληλα, έγινε επίκληση στη συμβολή στην τοπική ανάπτυξη του αείμνηστου πρώην Νομάρχη Γιάννη Γαρεφαλάκη ο οποίος καταγόταν από την Εθιά. Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στον οραματιστή πρώτο πρόεδρο του Συνδέσμου ανάπλασης Εθιάς το 1994, Γιάννη Ανδρουλάκη, στον οποίο δόθηκε τιμητικά ανθοδέσμη, όπως και στον πρωτοπόρο σημερινό πρόεδρο  και μέλος του πρώτου συμβούλιου Νίκο Μαθιουδάκη.

Μετά το τέλος των εγκαινίων ακολούθησε κέρασμα στην πλατεία και παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Νικήτα Μαυρομανωλάκη (Χαράλαμπος Κασαπάκης, Χρήστος Σφακιανάκης, Μαρίνος Παπουτσιδάκης – Μανιόρος) με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων και του χορευτικού συγκροτήματος του Κωστή Παπαδάκη – Παπαδόκωστα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει