Σεμινάριο κλασικού χορού με τη διακεκριμένη χορογράφο Χριστιάνα Στεφάνου

465

Με λεπτομέρεια και καλή συνεργασία, έγινε το προηγούμενο σαββατοκύριακο σεμινάριο κλασικού χορού στη σχολή Μπαλέτου «Ντίνα  Βασιλάκη», με τη διακεκριμένη δασκάλα – χορογράφο Χριστιάνα Στεφάνου. Τα παιδιά ρούφηξαν στην κυριολεξία το μάθημα και περιμένουν με αγωνία το επόμενο.

σεμινάριο κλασικού χορού στη σχολή Μπαλέτου «Ντίνα Βασιλάκη», με τη διακεκριμένη δασκάλα - χορογράφο Χριστιάνα Στεφάνου.

Η Χριστιάνα  Στεφάνου είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και σολίστ του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας στο Μόναχο, όπου, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών χορογράφων στα μπαλέτα Ζιζέλ [Giselle] (Ράιτ/Αντάμ), Η κυρία με τις καμέλιες [Lady of the camellias] (Νοϊμάγιερ/Σοπέν) και Ο Καρυοθραύστης (Νοϊμάγιερ/Τσαϊκόφσκι), Συμφωνία σε Ντο [Symphony in C] (Μπαλανσίν/Μπιζέ) κ.ά.

Συμμετείχε σε περιοδείες του μπαλέτου αυτού σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία κ.α.

σεμινάριο κλασικού χορού στη σχολή Μπαλέτου «Ντίνα Βασιλάκη», με τη διακεκριμένη δασκάλα - χορογράφο Χριστιάνα Στεφάνου.

Έχει διδάξει σε σημαντικά συγκροτήματα χορού, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Κρατικού Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Διδάσκει στο Μπαλέτο της Βασιλείας και στο Εθνικό Μπαλέτο της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι.

Την περίοδο 2007/12 διετέλεσε διευθύντρια μπαλέτου της ΕΛΣ.

 

 φωτογραφίες από το αποκριάτικο πάρτι που έγινε στη σχολή μας και φέτος.

Και λίγες φωτογραφίες από το αποκριάτικο πάρτι που έγινε στη σχολή μας και φέτος.

Τα παιδιά ντυμένα με αγορασμένες ή αυτοσχέδιες στολές, χόρεψαν και διασκέδασαν με πολλή χαρά και γέλιο.

Και του χρόνου…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει